Tool miettii uusien kappaleiden julkaisemista: ”Tässä vaiheessa olemme kaikki innokkaita luomaan jotain uutta, kun vielä olemme tällä planeetalla”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 31.5.2024

Progressiivisen metallin suosikki Tool julkaisi edellisen albuminsa ”Fear Inoculumin” vuonna 2019. Sitä ennen bändillä oli kestänyt peräti 13 vuotta edellisen levyjulkaisun välissä.

Yhtye on aikaisemmin lupaillut, että uudessa materiaalissa ei tule enää kestämään yhtä kauan. Bändi onkin suunnitellut julkaisevansa aktiivisemmin musiikkia – tosin nytkin on jo ehtinyt vierähtää viisi vuotta.

Yhtyeen basisti Justin Chancellor kuitenkin kertoi NME:lle, että yhtye todella on aikeissa julkaista uutta musiikkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Me vanhenemme, joten ajan paine on harteillamme. Danny [Carey, rumpali] täytti juuri 63 vuotta, joten jos meillä menee vielä 13 vuotta, lähdemme kiertueelle yli 70-vuotiaina! Nyt on pakko saada jotain tehtyä vähän nopeammin, jos haluamme jatkaa vahvoina. Voimme aina jatkaa kiertämistä, ja on aina nautinnollista soittaa vanhoja kappaleita – erityisesti minulle, sillä olenhan minä se uusi jäsen. Siitäkin huolimatta, että olen ollut bändissä lähes 30 vuotta. Tässä vaiheessa olemme kaikki innokkaista luomaan jotain uutta, kun vielä olemme tällä planeetalla. Haluamme tuottaa lisää ja tutkia luovaa puoltamme. Olemme tyytyväisiä siihen, mitä olemme tähän mennessä tehneet, mutta olemme myös innoissamme nähdessämme, mitä muuta voisimme luoda, joka poikkeaisi kaikesta siitä.”

”Kun tarkastellaan, miten asioita julkaistaan ja kulutetaan nykyään, on tavallisempaa julkaista edes pelkkä single. Se olisi mielenkiintoinen lähestymistapa meille, koska olemme aina odottaneet, kunnes olemme luoneet koko teoksen ja tehneet siitä hiotun ja täydellisen. Olisi siis jännittävä ajatus julkaista kappale aina kun olemme saaneet sen äänitettyä. Siitä huolimatta haluamme tehdä asioita niin, että esittelemme kokonaisen paketin, jossa on mukana kuvitus ja teema… joten EP olisi hyvä kompromissi albumin ja singlen välillä. Liittää yhteen pari mehukasta kappaletta ja julkaista ne albumin lyhyempänä versiona.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy