Toolin kitaristin Adam Jonesin uusia nimikkokitaroita varastettiin 95 000 dollarin arvosta kuorma-autopysäkiltä

Yhdysvaltalaisen progressiivista metallia soittavan Toolin kitaristi Adam Jones lanseerasi viime viikolla uuden Adam Jones 1979 Les Paul -nimisen kitaran. Rajoitettuna painoksena valmistettu kitara on uudelleenjulkaisu Jonesin vuoden 1979 Silverburst Les Paul Custom -kitarasta, ja kitaraa varten bändi julkaisi myös oman lyhytelokuvan.

Nyt tulee valitettava uutinen: yksi kuormalavoista, jossa oli kolmetoista kyseistä kitaraa, varastettiin viime viikonloppuna Sweetwater-kuorma-autosta, joka oli pysäköity kuorma-autopysäkille Whitelandissa, Indianassa 30. lokakuuta. Instrumenttikauppiaan Sweetwaterin toimitusketjun päällikkö ja kauppapäällikkö Phil Rich kommentoi varkautta seuraavasti:

”Jotenkin kitaroita täynnä olevasta kuorma-autosta tämä yksi kuormalava erotettiin ja varastettiin rekkapysäkillä. Kaiken kaikkiaan lähes 95 000 dollarin arvosta kitaroita lähti vorojen matkaan, ja uskomme, että tämä henkilö tiesi tarkalleen mitä oli etsimässä ja milloin.”

Gibsonin markkinointijohtaja Cesar Gueikian on kommentoinut aihetta seuraavasti:

”Nämä varastetut kitarat olivat Gibson- ja Adam Jones -fanien unelmakitaroita, joita ostajat olivat odottaneet kärsivällisesti. Olemme päättäneet julkaista 13 varastetun kitaran sarjanumerot ja vetoamme kaikkiin Gibsonin faneihin, jotta he pitäisivät silmänsä auki ja ilmoittaisivat meille, mikäli kitaroita yritetään myydä jossain. Kitaroita ostaessa tulisi kysyä kolmannen osapuolen myyjiltä sarjanumero ennen ostamista varmistaakseen, että heille ei myydä varastettua kitaraa.”

Kommentoi julkaisua