Toolin rumpali Danny Carey: ”Siirrymme taas pian studioon” – uusi albumi ”epäkaupallinen”

Yhdysvaltalaisen progressiivista metallia esittävän Toolin odotettu uusi albumi näyttää edistyvän hitaasti mutta varmasti. Yhtyeen rumpali Danny Carey on lupaillut muutamaan otteeseen, että uusi albumi tulee varmasti ilmestymään vielä vuonna 2018. Carey kertoi hiljattain Overdrive -julkaisulle laulunkirjoituksen edistymisestä:

”Kaikki sujuu todella hyvin. Siirrymme taas pian studioon ja soitamme pari konserttia toukokuussa, joten toivottavasti albumi on ulkona jo ennen sitä. Se on tosin tässä vaiheessa vielä toiveajattelua. Taisin itse asiassa sanoa samaa tähän aikaan viime vuonnakin!”

Kysyttäessä, onko yhtyeellä jo valmiita kappaleita kirjoitettuna seuraavalle albumille, Carey vastasi:

”Kyllä, on paljon materiaalia, joka on jo valmista. Suunnittelemme siirtyvämme studioon pian ja olevamme sen jälkeen valmiit. Asiat rullaavat eteen päin. Me emme vain hengaile täällä Hollywoodissa, vaan teemme töitä oikeastaan kaiken aikaa.”

Carey kertoi Kerrang! -lehdelle hiljattain, että yhtyeen uusi musiikki on ”epäkaupallista” ja vitsaili kappaleiden olevan ”aivan liian pitkiä”:

”Bändin muut jäsenet ilmaisevat itseään kaikella sillä, mitä ikinä soittavatkin. Kitaristi Adam Jones ja basisti Justin Chancellor eivät ole musiikillisesti koulutettuja, joten he kehittelevät oudointa mahdollista tavaraa. Yritän saada niistä kiinni ja tehdä niistä simppeliä. Kappaleet ovat pitkiä – liian pitkiä! Ehdottomasti liian pitkiä radioon.”

 

Kommentit