Torchia julkaisee kehutut albuminsa vinyyleinä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 23.1.2022

Tamperelainen mystiikkaa, mustaa magiaa sekä kesyttämätöntä orgaanista äänimaailmaa sävellyksissään viljelevä melodeath- yhtye Torchia julkaisee sekä vuonna 2017 ilmestyneen debyyttialbuminsa ”Of Curses And Grief” että vuonna 2020 julkaistun toisen täyspitkän albuminsa ”The Coven” myös vinyyleinä. Molemmat levyt ovat saaneet osakseen ylistävää huomiota ja vinyylejäkin on kyselty kauan fanien toimesta, joten päätös lopulta julkaista albumit myös vinyylipainoksina oli luonteva.

”Vinyylijulkaisua on harkittu jo pitkään, ja lopulta yleisön suuri kysyntä ratkaisi asian. Santiago Caruson käsinmaalattu taide ja Hiili Hiilesmaan rujot miksaukset pääsevät todella oikeuksiinsa 12 tuuman formaatissa”, yhtyeen vokalisti Edward Torchia kiteyttää.

Torchian levyjen kansitaiteen on luonut argentiinalainen Santiago Caruso, jonka omaleimainen ja näyttävä tyyli sopii kehystämään Torchian musiikin arvoisiinsa kansiin. Vinyylilevyjä on saatavilla eri sävyissä rajattuna painoksena.

”Levyjen testierää kuunnellessa jyräytettiin meidän ex-basistin levari solmuun. Pienellä fiksillä lätty lähti taas pyörimään ja ilta jatkui. Ehdottoman vaarallista heavya kyseessä!”, Torchian kitaristi Henri Heikkinen kuvailee.

Torchia on tällä hetkellä työstämässä kolmatta studioalbumiaan ja levyn ensimmäinen single ilmestyy myöhemmin keväällä. Seuraavan kerran yhtyeen livekuntoa pääsee tarkastelemaan ensi toukokuussa Tampereen Yo-talolla.

”Of Curses And Grief” sekä ”The Coven” vinyylit ovat ennakkotilattavissa täältä:
www.torchia.bandcamp.com/merch

Vinyylien virallinen julkaisupäivä on 28.1.2022.

Luetuimmat

Uusimmat