Törnävällä kaikuu taas – festariennakossa Provinssi 2017

Kirjoittanut Tom Frankton - 28.6.2017

Tänä kesänä 39:ttä kertaa järjestetty Provinssi on jo kosketeltavissa. Jo vuosien ajan festari on pysytellyt visusti Suomen suurimpien joukossa, minkä syy on yksi suurimmista suomalaisista artistikattauksista. Tänäkin vuonna viiden lavan turvin järjestettävät kekkerit Seinäjoen Törnävänsaarella toimivat jälleen esiintymisalustana tutuille näyille sekä uudemmillekin tuttavuuksille. Tässä muutama tärppi!

Torstai 29.6. – Mainland Stage 22.45: The Killers

Yksi 2000-luvun vaihtoehtorockin suurimmista nimistä nousee torstai-iltana Törnävän Mainland Stagelle ensimmäiselle festarikeikalleen Suomessa. Päivän pääesiintyjäslotin arvailtiin kevään puolella kuuluvan niin Linkin Parkille kuin Blink-182:llekin, mutta eipä tästäkään valittamisen arvoa löydy. Vanhojen tuttujen hittien lisäksi luvassa lienee uuttakin materiaalia, sillä bändi julkaisee syksyn puolella viiden vuoden tauon jälkeen järjestyksessään viidennen ”Wonderful Wonderful” -nimeä kantavaa levyään, jolta bändi on julkaissut ”The Man” –nimisen sinkun.

Perjantai 30.6. – Soundi Stage 16:00: Black Peaks

Kevään yllättävimpien festarijulkistuksien joukkoon kuulunut isobritannialainen Black Peaks soittaa aikaisin perjantai-iltapäivänä ensimmäisen Suomen keikkansa. Bändin synkkä ja melodinen progressiivinen post-hardcore pääsee oikeuksiinsa Soundi Stagen telttarakennelmissa, ja bändin energiset esiintymiset ovat tietämäni mukaan erittäin katsomisen arvoisia. Bändi on viime vuonna julkaistun kehutun ”Statues”-debyytin myötä päässyt esiintymään varsin nimekkäässä seurassa, sillä se on päässyt lämmittelemään lavaa muun muassa Mastodonille ja onkin vain pari päivää Provinssi-vetonsa jälkeen tekemässä samaa itse System of a Downille. Ehdottomasti katsastuksen arvoinen, vaikka bändin aikainen esiintymisaika onkin harmillinen.

Perjantai 30.6. – Woodland Stage 18:00: Architects

Brittimetalcoren tämänhetkinen ykkösnimi ja varmasti monen raskaan musiikin ystävän odotetuin Provinssi-esiintyjä saapuu viimein kolmen vuoden odotuksen jälkeen taas Suomeen viime vuonna julkaistun ”All Our Gods Have Abandoned Us” -menestyslevyn myötä. Perustajajäsen Tom Searlen kuoleman myötä kovan menetyksen vain kuukausia levyn julkaisun jälkeen kokenut bändi on jatkanut lipun kantamista hänen kunniakseen, joten luvassa on bändin jo hyvin tunnepitoisen musiikin lisäksi jotain hieman enemmän. Festareiden järkälemäisimmät vyörytykset kuullaan Woodland Stagelta perjantain alkavassa illassa.

Lauantai 1.7. – Woodland Stage 20:00: Danzig

Festareiden lähestyessä loppuaan Woodland Stagelle nousee lauantai-iltana astetta legendaarisempikin yksilö. Entisen Misfits– ja Samhain-keulahahmon käyttäytymisestä voi olla montaakin mieltä, mutta antaa miehen musiikin puhua puolestaan. Muutama vuosi sitten Törnävässä kuultiin soolomateriaalin lisäksi hevi-Glennin Misfits-ajan tuotantoa, mutta tällä kertaa pääpaino on juuri soolomateriaalilla. Nahkatakki niskaan ja menoksi!

Lauantai 1.7. – Mainland Stage 21:00: Ultra Bra

Vuoden 2017 festarikesän paras asia ei suinkaan ole minkään ulkomaisen esiintyjän saapuminen lavalle vaan kotimaisen. Vuoden alussa yllätettiin astetta kovemmin, kun Kerkko Koskisen ja kumppanien vuonna 2001 lopettanut yhtye ilmoitti soittavansa kesän aikana kolme keikkaa, joista Provinssi on ensimmäinen. Bändin veikeä ja poliittissävytteinen musiikki toimii lauantain illassa hyvänä kruunauksena festareille. Eikä se mikään häpeäkään ole laulaa mukana. Suomalainen ruoka on pahaa!

Mikäli et vielä tulevalle viikonlopulle ole suunnitelmia tehnyt, suuntaa toki lippukaupan kautta Seinäjoen suuntaan. Provinssi kutsuu!

Kirjoittanut: Thomas Frankton

Luetuimmat

Uusimmat