Tortorum – Katabasis

lyö tiskiin bändin toisen täyspitkän julkaisunsa, joka kantaa nimeä ”Katabasis”. Kakkoslevyllään norjalainen bändi tarjoilee aimo annoksen perinteitä kunnioittavaa black metallia, josta kyllä tunnistaa, mistä maasta jätkät ovat kotoisin.

Tortorum ei ole lähtenyt keksimään pyörää uudelleen, vaan luottaa maanmiestensä vuosia sitten keksimään kaavaan. Kaoottisia ja äkäisiä riffejä on siis tarjolla reippaasti ja synkkyysmittarissa lukee reippaasti 666. Bändin ulosannista tulee mieleen Gorgorothin syntisen sekava meno, jota tietysti selittää se, että Tortorumin kitaristi Skyggen toimii Gorgorothin livemiehistössä. Miehistön muiltakin jäseniltä löytyy reippaasti aikaisempia bändiprojekteja, ja soittotaito kuuluukin levyllä. Vokaaleissa kurkkuaan kurittaa brittiläisen Spearhead-yhtyeen vokalisti, joka hoitaa tonttinsa suhteellisen hyvin. Soundipuolella mennään ihan nykypäivän tyylillä ja varsinkin rummut potkivat jämäkästi.

Paperilla pakka tuntuukin olevan vallan hyvin kasassa, mutta seoksesta jää uupumaan jotain. Useamman viikon kuuntelun jälkeen ei biiseistä jää oikein mitään käteen, sillä jokin tekemisen pysäyttävä ja ahdistava jää uupumaan. Lopulta bändi vaipuu harmittavasti harmaaseen massaan. Kyllä tätä levyä pystyy kuuntelemaan useammankin kerran, mutta viimeinen naula jää iskemättä arkkuun. Torturumin suurin synti on oman identiteetin uupuminen.

5/10

Kappalelista:
1. Descensus
2. The Great Appetence
3. In Nameless NonBeing
4. Severance And Perseverance
5. As the Light Falls to Slaughter
6. Into the Sixth Coil
7. Open Wide the Gates of Chaos
8. Attributions to the Dead
9. Beyond the Earth and Air and Sun

http://www.facebook.com/Tortorum

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: