Total Devastation – Satama

Jos Karhulasta voi sanoa mitään kajahtavan, niin on se luultavimmin death metal -yhtye Total Devastation ja heidän tuoreimpansa: kahteen osaan jaettu pitkäsoitto “Satama”. Silloin kun Karhula ja Total Devastation ei kuulosta tarpeeksi kansainväliseltä, on levyn tuotantoon saatu kansainvälisyyttä senkin puolesta. Levyn miksauksen takaa löytyy Tomas Skogsberg (Entombed, The Hellacopters ja Katatonia) ja masterointipuolelta Dave Collins (Fu Manchu, Soundgarden ja Queens Of The Stone Age).

Levyn 12 biisiä on jaettu kahteen osaan, joista “Part 1: Concrete Boots” on hyvinkin suoraviivaista Total Devastationin tavaramerkkimäistä räimettä. Kahdeksan biisin aikana yhtyeen Entombed-vaikutteet tulevat enemmän kuin selväksi, mikä tietenkin kulminoituu levyn miksaajan Entombed-yhteyksiin. “Part 2: Escaping From Real World” esittelee taas kokeellisempaa puolta yhtyeen osaamisesta ja tuo mieleen neljällä kappaleellaan itsensä Morbid Angelin kokeellisemman tuotannon. Myös levyn hienoin ja koukuttavin kappale “Moonlight Shoves” löytyy tältä kakkospuolelta, ja tunnelmaa biiseistä löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Onhan tuosta kappaleesta näemmä väännetty vallan mainio musiikkivideokin.

Massiivisempi ja rytisevämpi levyn ykkösosa on suoraan asiaan ja korvakäytäviin tunkeutuvaa sludge-pohjaista mäiskettä. Levyn avausraidassa “Hunger” on joko jotain pielessä tai se on tarkoituksella tuotettu pyyhkimään pienistäkin kaiuttimista turhat pölyt pois. Jonkinlainen tukkoisuuden ja raakuuden korostus paistaa muidenkin ykkösosan biisien lävitse, mutta tämä nyt ei ole välttämättä huonoutta tai epä-ammattimaisuutta, vaan ehkä tarkoituksella tehtyä. Joka tapauksessa se voi karkottaa satunnaisen kuuntelijan yhtyeen parista.

Yhtyeen vankkumattomat kannattajat, fanit ja muut piirit saavat varmasti sitä, mitä ovat odottaneet. Kunnon eksperimenttinä tätäkin levyä tuli kuunneltua selvinpäin, kännissä ja krapuloissa. Viikonlopun kokeilun perusteella voi ainakin sanoa, että pienessä krapulassa levy oli vallan mainiota lääkettä aamuheikkoon olotilaan. Tämä nyt ei tietenkään tarkoita sitä, että levyä pitäisi kuunnella ainoastaan edellispäivän alkoholitilan myöhempien vaikutusten hoitamiseen.

Harmittavastikin suurin osa huomiosta kuitenkin keskittyy levyn loppupuolen biiseihin, ja etenkin em. “Moonlight Shoves” -kappaleeseen. “Satamassa” on kuitenkin muitakin kappaleita, mutta kakkososan tunnelma ja kokeellisuus lyö kyllä ykkösosan mätkeen 1-0.

7/10

Kappalelista:
01. Hunger
02. Disobedience
03. Silverback
04. My Army
05. Failure
06. 1927
07. Tomorrow’s Sorrow Today
08. Phoenix
09. Poseidon
10. Moonlight Shoves
11. Commando
12. Maritime

http://www.totaldevastation.org/

Kirjoittanut Jarmo Hänninen

Kommentoi julkaisua