Total Fiasco – EP

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.6.2013

Total Fiasco Total Fiasco on mopoikäisten nuorten miesten bändi, joka perustettiin jo 2009 Porissa. Bändi kuvaa musiikkinsa olevan ”jotain mielenkiintoista rokin, hevin ja punkin sekoitusta”. Musiikista en sano vielä mitään, mutta onpa pojilla kumminkin komea logo.

No joo, onhan tämä aika mielenkiintoisen kuuloista. Biisien tyylisuunta kun hyppii perinteisen hevin ja brittipopin välimaastossa. Yhdistävinä tekijöinä on vokalistin hieman huokaileva ulosanti ja tiukka soolokitarointi. Soundillisesti ”EP”-nimeä kantava julkaisu on ehkä turhan diskanttivoittoinen. Kaikki soi hyvin särkevän kirkkaana, eikä bassokaan saa kunnolla jyrinää bändin musiikkiin. Rummuista ei kuulu välillä muuta kuin pellit, jotka myös kuulostavat turhan muovisilta. Vokalistilla tuntuu olevan laulunlahjoja, mutta hiukan pidättyväisen kuuloinen kaveri nyt on. Aivan kuin laulut olisi nauhoitettu tilassa, jossa ei voi vetää täysillä ja tunteella.

Vaikka biisit eroavat toisistaan, on ”EP” ihan mukavan menevän kuuloinen. Soundit syövät aika paljon kuunteluintoa eivätkä oikein tee oikeutta biiseille. Paremmalla soundimaailmalla biisien erikuuloisuus tasoittuisi ehkä hiukan. Vokalistilta toivoisin enemmän revittelyä nyt, kun ei lauleta koulun musiikkitunnilla. Total Fiasco on ihan kehityskelpoinen bändi, kunhan lastentaudeista päästään eroon.

5/10

Kappalelista:
01. Deadly Weapon
02. Religion X
03. The Follower

http://www.mikseri.net/artists/totalfiasco.145982.php

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat