Toukokuu tuo kesän lisäksi mukanaan uutta kuunneltavaa: Amorphista, Dimmu Borgiria ja Parkway Drivea

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 1.5.2018

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine päätti kerätä avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Toukokuun uutuuksien seasta nousee varmasti kesän kuunnelluimpia:

Dimmu Borgir – Eonian

Kyllä tätä levytystä onkin odotettu! Ainakin itsestäni tuntuu, että levy on jo vuosikausia ollut ilmestymässä “ensi vuonna” – mutta josko nyt vihdoin, vuonna 2018 se saataisiin kuultavaksi. Helmikuussa ilmestynyt “Interdimensional Summit” -single ei vakuuttanut, toinen näyte “Council of Wolves and Snakes” oli jo hiukan mukavampaa kuunneltavaa. Toivottavasti Dimmu Borgir vaikuttaa kuitenkin uudella albumillaan, joka varmasti on innolla odotettu julkaisu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Amorphis – Queen of Time

Yksi tämän vuoden odotetuimpia kotimaisia uutuuksia lienee Amorphiksen uusin “Queen of Time”. Jos kokoelmia ja livejä ei lasketa, on edellisestä uudesta materiaalista ehtinyt kulua kolmisen vuotta. Amorphis ei siis ole hidastanut tahtiaan, vaikka sille ikää on jo kertynyt. Ensimmäisen näytteen perusteella luvassa on tymäkkää matskua. Veikkaanpa, että levy tulee nopeasti nousemaan listoille, kuten tämän yhtyeen teokset yleensäkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

At the Gates – To Drink From the Night Itself

Levyn nimi saa heristelemään tuntosarvia. Mitäs nämä ruotsalaisen melo-dödön pioneerit ovat tällä kertaa keksineet? Bändi, jonka piti olla jo kuopattu, on yllättävänkin tuottava. Ja miksipä ei olisi, kun fanikuntaa riittää ja porukkaa pitää kuulemastaan. Ensikuulemalta levy kuulostaa sopivasti punk-henkiseltä death metalilta. Yhtyeen live-kuntokin on mahdollista katsastaa Tuska-festareilla tänä kesänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lordi – Sexorcism

Jaa – vai että uutta Lordia. Mitähän tästä nyt ajattelisi? Siinä vaiheessa kun näin ensimmäistä kertaa uuden levyn kansitaiteen, myötähäpeän määrä oli melkoinen. Bändi ilmoitti maaliskuisessa FB-päivityksessä uuden levyn olevan bändin tähänastisista kiistanalaisin. Mitä tämä sitten merkitsee, jää kuultavaksi.

Sadistik Forest – Morbid Majesties

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suomen Oulusta tärähtää, kun Sadistik Forest julkaisee kolmannen täyspitkänsä. Jo aikaisemmat julkaisut ovat olleet tymäkkää death metalia, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin tämä bändi pystyy kokemuksen kasvaessa. Ainakin Kaaoszinen kuuntelussa ollut ensimmäinen kappale tarjoili brutaalia death metalia, jonka tahdissa niskat varmasti lähtevät nytkymään ja letti heilumaan.

National Napalm Syndicate – Time is the Fire

Nyt puhutaan vähintäänkin pitkän linjan kotimaisesta thrash-bändistä! Pohjoisesta ponnistava National Napalm Syndicate otti hapuilevia ensiaskeleitaan jo 1980-luvulla, siirtyi pois skenestä 1990-luvun alussa ja palasi takaisin uudella vuosituhannella. Kesän kynnyksellä NNS julkaisee uuden levyn, joka ei enää ole ehkä aivan suoraviivaista ja helppoa rässiä kuin 30 vuotta sitten bändiltä kuultiin. Vieläkö sedät jaksavat heilua?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Parkway Drive – Reverence

Tässäpä lisää kesän Tuska-vieraita. Australialainen metalcore-yhtye Parkway Drive on ollut uuden levynsä kimpussa vuoden päivät, ja nyt toukokuussa saadaan kuultavaksi, mitä se on saanut aikaiseksi.

Ihsahn – Ámr

Emperor-nokkamies Ihsahn on kunnostautunut tuon klassikkobändin jälkeen soolourallaan, joka liikuskelee proge-metallin genressä. Vaikka Emperor on nyt aktivoitunut ainakin keikkarintamalla, suoltaa Ihsahn kuultavaksi myös omaa uutta levyä. Levyn yhdessä biisissä vierailevana kitaristina kuullaan Opethin Fredrik Åkessonia. Uponnee erityisesti progen ystäville.

Five Finger Death Punch – And Justice For None

Tässä on varmaan levy, jota moni odottaa malttamattomasti. Kyseessä on yhtyeen seitsemäs kokopitkä, ja matkansa varrella bändi on noussut suuren yleisön tietoisuuteen ja suosioon ja kiertää nykyisin suurilla areenoilla. Voin kuvitella, että tämän levyn biisejä kuullaan radiosoitossa kesän mittaan tiuhaan tahtiin.

Graveyard – Peace

Ruotsalainen psykedeelistä heavyä stoner-vaikutteilla suoltava Graveyard ehti jo jokunen vuosi sitten ilmoittaa lopettavansa toimintansa. Mutta eipä bändi malttanut olla haudassa puoltakaan vuotta. Nyt saadaan kuultavaksi, onko ulosannissa tapahtunut lyhyen breikin jälkeen mitään muutosta vai mennäänkö entiseen tyyliin hämyillen.

Necros Christos – Domedon Doxomedon

Kuin varkain saksalainen Necros Christos on vihdoin julkaisemassa toukokuussa levyn. Edellisen kerran bändiltä kuultiin uutta materiaalia EP:llisen verran vuonna 2014, ja edellisestä kokopitkästä on ehtinyt kulua jo seitsemän vuotta. Bändi on nähtävissä livenä myös Suomen festarikesän avauksessa Steelfest Open Airissa.

Mokoma – Hengen Pitimet

Koko kesän radiosoitto on taattu, kun levy laitetaan pihalle toukokuun lopulla. Porukka varmasti ehtii ottaa levyn biisit niin omikseen, ettei yhteislaululta voi välttyä kesän festareilla.

Luetuimmat

Uusimmat