Toukokuussa kesää kohti mennään Decapitatedin, Demonicalin ja Trollfestin tahdissa

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.4.2022

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Toukokuussa katsellaan jo festarikesän suuntaan, mutta kyllä uutta musiikkia saadaan levyltäkin kuultavaksi, tässäpä muutama ote uutuuksista.

Demonical – Mass Destroyer

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Ruotsalaista, tukholmalaishaaran tyylistä death metalia on luvassa 6. toukokuuta, kun Demonical julkaisee seitsemännen levynsä. Bändi on itse kertonut halunneensa tällä levyllä matkustaa hiukan ajassa taaksepäin death metalin alkuaikoihin mutta samalla sekoittaa mukaan myös muita metallin genrejä. Pian kuulemme, mitä tämä tarkoittaa.

Iku-Turso – Into Dawnless Realms

Oululais-hollantilainen Iku-Turso saa uutukaisensa ulos sopivasti ennen Steelfestin keikkaa. Tarjolla on bändin kolmas levyllinen pakanallista black metalia, jossa valokin hohtaa pimeyttä. Tämä jos mikä sopii kevään auringonsäteiden helliessä soittimeen, jotta totuus ei unohtuisi.

Halestorm – Back from the Death 

Yhdysvaltalainen Halestorm kirjoitti uuden levynsä monen muun tavoin koronapandemia keskellä ja on kertonut bändinä kokeneensa levynteon aikana kaikki mahdolliset tunteet. Turhautumiseltakaan ei tätä teosta tehtäessä vältytty, mutta onnistuiko bändi luomaan jotain hienoa? Se kuullaan 6. toukokuuta.

Misery Index – Complete Control

Myös uutta jenkki- death metalia saadaan kuultavaksi toukokuun puolivälin tienoilla, kun Misery Index sylkäisee ulos seitsemännen studiolättynsä. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tarjolla on äkäistä grindin sekaista dödöä. Ainakin ensimmäiset kuullut biisit antavat vinkkiä, että jälleen mennään villisti ja vihaisesti eteenpäin.

Corpus Christii – The Bitter End of Old

Portugalilainen Corpus Christii saapuu sekin toukokuussa Hyvinkäälle Steelfesteille, ja juuri ennen festaria se saa ulos yhdeksännen levyllisensä satanistista black metalia. Edellisestä levystä onkin ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta, joten hienoa saada kuultavaksi uutta Corpus Christiitä.

Visions of Atlantis – Pirates

Itävaltalainen Visions of Atlantis julkaisee toukokuun puolivälissä Napalm Recordsin hellässä huomassa kahdeksannen täyspitkänsä. Bändi on lupaillut, että tarjolla olisi edeltäjiään synkempi teos. Toukokuussa kuullaan, pitääkö tämä paikkansa.

Anvil – Impact is Imminent

Kanadalaiset heavy metalin surullisen hahmon ritarit ovat tahkoneet heavyään jo 1980-luvulta lähtien. Vuonna 2009 julkaistu dokumentti “Anvil! The Story of Anvil” loi bändistä sympaattisen kuvan, ja sellaisena on pysynytkin tämän jälkeen. 20. toukokuuta Anvil julkaisee ties monennenko levynsä, ja ehkäpä herrat lähtevät tämän myötä taas tien päällekin esittelemään iloista musiikkiaan.

Septicflesh – Modern Primitive

“My friend!” Siinäpä sanat, joista tämän bändin keikat muistaa (valitettavasti). Mutta vaikka välispiikkien ulosanti ei saa innostumaan, ei se Septicfleshin musiikkia heikennä. Kreikkalaisilta on luvassa toukokuun loppupuolella levyllisen verran uutta tunnelmoivaa death metalia.

Decapitated – Cancer Culture

Tätä levyä ainakin minä odotan suurella kärsimättömyydellä! Puolalaista teknistä death metalia mitä mainioimmassa muodossa tarjoileva Decapitated täräyttää ulos seitsemännen lättynsä toukokuun lopulla. Levyllä vierailijoina kuullaan Jinjerin Tatiana Shmaylukia sekä Machine Headin Rob Flynniä. Bändin keikkakunto on mahdollista todistaa pian tämän jälkeen Helsingin Ääniwallissa järjestettävillä Metal Horizon -festivaaleilla. Sinnepä siis katsomaan, kuinka Decapitated tuuttaa menemään!

Trollfest – Flamingo Overlord

Hassuttelumetallibändi Trollfest oli tänä keväänä ehdolla Norjan euroviisuehdokkaaksi, ja myös ehdokasbiisi “Dance like a Pink Flamingo” löytyy yhtyeen toukokuussa ilmestyvältä levyltä. Euroviisupaikka ei tällä auennut, mutta katsotaan, mitä levy tuo tullessaan. Flamingo-teemalla nähtävästi liikutaan läpi levyn.

Def Leppard  – Diamond Star Halos

Brittiläisellä hard rock -yhtye Def Leppardilla on kilometrejä takanaan melkoinen määrä, koska musiikkia on suollettu jo 1970-luvun lopulta saakka. Bändi on siis vanhempi kuin moni lukijoistamme! Mutta niinpä vain yhtye suoltaa ulos uuden tuotoksensa toukokuun loppupuolella. Ensimmäisten kuulemieni biisien perusteella Def Leppard kuulostaa yllättävänkin tuoreelta!

Inferia – Grind Cumpaign

Lahtelainen Inferia on takonut porno-grindiään jo yli kolme vuosikymmentä ilman kompromisseja. Bändillä on vankkumaton kuulijakuntansa – ja erityisesti sen live-keikat ovat aina nautinnollisia kokemuksia. Ehkäpä niitä saadaan uuden levyn myötä taas kokea lisää?