Toukokuussa metallimusiikin ystäviä hemmotellaan: uutuudet muun muassa Rammsteinilta, Death Angeliltä ja Whitesnakelta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.4.2019

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Toukokuussa, ennen festarikauden todellista alkua, saadaan vielä kuultavaksi aimo annos hienoja levyjä. 

Kampfar – Ofidians Manifest

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Norjalainen Kampfar oli jo vaarassa tulla uransa päätepisteeseen, mutta onneksemme saamme toukokuun alussa kuultavaksi uutta pakanallista black metalia Kampfarin muotoisena. Ensimmäisen singlemaistiaisen perusteella bändi on kulkenut jonkinlaisen uudistumismankelin lävitse. Mielenkiintoista kuulla heti vapun jälkeen, edustaako ensijulkaisu koko uuden levyn linjaa.

Amon Amarth – Berserker

Toukokuun alussa viuhuu Odinin kirves, kun ruotsalainen melodeath-suuruus Amon Amarth löylyttää viikinkiteemallaan. Ainakin ennakkoon kuultu “Raven’s Flight” kuulostaa hyvin tutulta Amon Amarthilta. Kyllä tämän tahdissa moppi lähtee heilumaan.

Bad Religion – Age of Unreason

Bad Religion julkaisee toukokuun alussa jo kunnioitettavan 17. studioalbuminsa; edellisestä tuotoksesta on ehtinytkin kulua kuusi vuotta. Vieläkö nämä herrat jaksavat julistaa entiseen tyyliin – se jää nähtäväksi.

Whitesnake – Flesh & Blood

Eipä ole eilisen teeren pojista kysymys tämänkään bändin kohdalla. Jo vuosikymmenien ajan ihastuttanut yhtye on saanut uuden levyn etukäteisjulkaisuistaan kunnioitettavan määrän kiitosta. Whitesnake nähdään kesällä myös Suomessa, joten halukkaat pääsevät katsastamaan, kuinka uusi materiaali toimii livenä.

Rammstein – Rammstein

Kun tämä saksalainen industrial-jättiläinen julkaisee jotain uutta, koko maailma tuntuu odottavan sitä henkeä pidätellen. Heti ensimmäinen julkaistu video “Deutschland”-kappaleesta joutui kovan keskustelun keskiöön. Kuinka käy uuden levyn kanssa?

Saint Vitus – Saint Vitus

Steelfestin alkaessa doomin ystävät voivat vaihtoehtoisesti mököttää pimeässä huoneessaan kuunnellen Saint Vitusin nimikkolevyä, joka siis ilmestyy 17.5. Bändiä voinee tituleerata jo legendaksi, koska se saavuttaa tänä  vuonna arvostettavan 40 vuoden iän.

October Tide – In Splendor Belowe

Länsinaapurimme mielenkiintoisimpiin melodisiin hidastelijoihin kuuluva October Tide julkaisee kuudennen levynsä toukokuun puolivälin tienoilla.

Fleshgod Apocalypse – Veleno

Toukokuun lopulla päästää teatraalisiin tunnelmiin, kun italialainen Fleshgod Apocalypse suoltaa uuden levyn maailmaan. Odotan mielenkiinnolla, mitä tämä sinfonisen metallin rykmentti on keksinyt.

Royal Republic – Club Majesty

Ainakin muutaman tuntemani henkilön hymy on toukokuun viimeinen päivä varmasti melkoisen leveä, kun garage rockia louhiva Royal Republic julkaisee uuden levynsä. Yhtye on levyn julkaisun jälkeen mahdollista nähdä kesän aikana monilla festareilla Euroopassa ja syksyllä omalla kiertueellaan.

Gaahls Wyrd – Ghosts Invited

Kun Gaahl julistaa, täytyy sanomaan uskoa! Tämä on huomattu herran erinäisten bändien keikoilla. Gaahls Wyrd on niittänyt mainetta ja kunniaa aktiivisesti keikkaillessaan. Aikaisemmin siltä on saatu kuultavaksi vain live-EP, joten tätä levyä voitaneen pitää bändin debyyttinä.

Darkthrone – Old Star

Tämä on varmasti niitä levyjä, joita odotetaan suurella mielenkiinnolla (ja samalla pienellä pelolla). Nocturno Culto ja Fenriz ovat kuljettaneet Darkthronea pitkän tien eteenpäin, ja nyt käsillä on jo yhtyeen 18. täyspitkä.

Death Angel – Humanicide

Death Angel on kulkenut pitkän matkan thrash metalin maailmassa. Bändillä on uskollinen kuulijakunta, joka innolla seuraa yhtyeen uusia edesottamuksia. Tätäkin levyä varmasti odotetaan innolla. 2000-luvun Death Angel ei ehkä ole täynnä sitä nuoruuden energiaa, jota koettiin bändin kohdalla 1980-luvulla, mutta kyllähän tämä vielä jotenkin potkii.

Luetuimmat

Uusimmat