Toukokuussa uutuuslevyjä niin konkareilta kuin nuoremmiltakin bändeiltä

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.4.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kesä otetaan vastaan monipuolisen metallin voimin.

Artillery – X

Thrash metal on yksi niitä metalligenrejä, joissa mellastavat sulassa sovussa niin uudet tulokkaat kuin veteraaniosaston pelimannitkin. Jälkimmäiseen osastoon kuuluu tanskalainen Artillery, joka on huutanut ensirääkäisyjään maailmalle jo 1980-luvun alussa. Toki soittajat ovat kokoonpanossa ehtineet vaihtua useampaan otteeseen. Tänä keväänä kuultavaksi saadaan kuitenkin uutta Artillerya.

Inferno – Paradeigma (Phosphenes of Aphotic Eternity)

Tsekin Inferno mäjäyttää 7. toukokuuta saataville levyllisen verran vihaa Debemur Morti Productionin kautta. Tarjolla on jo bändin kahdeksas levyllinen saatanallista menoa.

Djevel – Tanker som Rir Natten

Djevel jatkaa kovaa julkaisutahtiaan ja tuuttaa jälleen ilmoille uuden levytyksen. Edellisen “Ormer til Armer, Maane til Hoode” -levynsä jälkeen yhtye on uudistanut kokoonpanoaan vokalisti Mannevondin korvauduttua muun muassa Maresta, Vemodista ja Whoredom Rifesta tutulla Kvitrimillä. Djevel on levy levyltä uudistanut jonkin verran ulosantiaan, ja onkin mielenkiintoista kuulla, mihin suuntaan kehitys tällä levyllä bändiä vie.

Dordeduh – Har

Romania ei ole koskaan lukeutunut metallimusiikin kuumiin maihin. Reilun kymmenen vuoden ikäinen Dordeduh on kuitenkin ehtinyt saada jo jonkin verran nimeä myös maansa rajojen ulkopuolella. Nyt tämä folk/black metal -yhtye heittää kehään toisen täyspitkänsä.

Hanging Garten – Skeleton Lake

Niin kaunista ja niin epätoivoista ulosantia juuri kaipaakin toukokuun aurinkoon – ja nyt sit tarjoilee Hanging Garden seitsemännellä täyspitkällään. Huhtikuun alussa julkaistussa videobiisissä seikkaillaan vielä talvisissa maisemissa, minne on mukava palata, jos lähestyvä kesä alkaa ahdistaa.

Monolith Deathcult – V3 – Vernedering: Connect the God Damn Dots

Hollantilainen Monolith Deathcult nauttii omanlaisestaan kulttisuosiosta. Nyt yhtye pääsee V-trilogiansa kolmanteen osaan, ja luvassa on takuulla jälleen hämärää meininkiä.

Burning Witches – The Witch of the North

Kyllähän kevääseen täytyy saada vähän myös naisenergiaa. Sitä olisi nyt tarjolla toden teolla, kun sveitsiläinen heavy metal -yhtye Burning Witches pyyhkii siitepölyt laseista ja räväyttää kuultavaksi levyllisen verran uutta musiikkia.

Silver Lake by Esa Holopainen 

Amorphis-kitaroija Esa Holopainen julkaisee toukokuun lopulla ensimmäisen soololevynsä, jolle hän on kerännyt vierailijoiksi joukon nimekkäitä vokalisteja. Vierailijoitten lista on melkoisen kirjava, joten ehkäpä tämä kertoo jotakin myös skaalasta, jolla liikutaan. Kun samalla levyllä lauluosuuksia hoitaa niin Vesa-Matti Loiri, Katatonian Jonas Renkse kuin Nordman-vokalisti Håkan Hemlin, on kokonaisuus varmasti vähintäänkin mielenkiintoinen. 

Impaled Nazarene – Eight Headed Serpent

Juuri huhtikuussa iloitsin Impaled Nazarenen uudelleenjulkaisuista – ja nyt bändi iskee takavasemmalta tulta. Seitsemän vuoden tauon jälkeen kesän alkua voi tahdittaa iloisesti Impaled Nazarenen uudella musiikilla.

Goats of Doom – Shiva

Vielä hikisesti toukokuun puolella ehtii julkaisuun myös nivalalaisen Goats of Doomin uutuuslevy. Bändi pitää hyvää julkaisutahtia, koska edellinen “Tie on hänen omilleen” -levy pyyhkäistiin pihalle vuoden 2020 alussa – ja olipa muuten kova kokonaisuus! Toivotaan, että laatu on edelleen yhtä hyvää kuin aikaisemminkin.

 

 

 

Luetuimmat

Uusimmat