Trail of Life Decayed – Slave – Inequal – Hostile

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.5.2012

Modernia death/thrash metallia soittava Trail Of Life Decayed toimii Pirkanmaalla. Bändin musiikki on räväkkää ja groovaavuutta täynnä ja vaikutteet on haettu isoilta jenkkinimiltä.

Jos bändi ilmoittaa esikuvikseen Job For A Cowboyn, The Black Dahlia Murderin ja Lamb Of Godin, alkaa ainakin tätä arvostelijaa kiinnostaa bändin tuotanto. Trail Of Life Decayedin musiikissa onkin selkeästi havaittavissa kovien jenkkibändien vaikutteet, ehkä eniten Lamb Of Godin. Samantyylisen vokalisoinnin ja tiukkojen riffien kanssa bändi onnistuukin välillä jopa kuulostamaan esikuvaltaan. Onneksi myös omaa näkemystä on mukana.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Maaliskuussa julkaistu uutuus-EP ”Slave – Inequal – Hostile” sisältää neljä biisiä, joissa kitaroita rääkätään kunnolla. Pääpainona ovat tiukat riffit ja menevä meininki. Tuotanto on ammattimaista ja soundeissa reippaasti voimaa. Bändin vokalisti hoitaa pestinsä todella hyvin ja käyttää varsin tehokkaasti rääkymistä ja matalampaa ulosantia normaalin huudon vahvistuksena. Homma toimii ja tuo sopivasti vaihtelua biiseihin. Muut jäsenet hoitavat myös tonttinsa hyvin.

”Slave – Inequal – Hostile” sisältää mielestäni vain yhden ”heikomman” biisin, joka on kolmantena tuleva ”Abortive Cleansing Foreseen”, joka poikkeaa tyyliltään ja tunnelmaltaan muista kappaleista. Kappaleesta puuttuu juuri se groovaavuus, joka löytyy EP:n muista biiseistä. Kappaleen alussa tulevat syntikat ovat myös täysin turhat. Omaksi suosikikseni nousee toisena tuleva ”Fair Of Self-Deception”, jonka rääkymällä vedetyt kohdat iskevät kuin tonnin leka päähän.

Trail of Life Decayed on tehnyt varsin tiukan julkaisun, jota on ilo kuunnella. Tätä lisää kiitos!

8/10

Kappalelista:
01. Hatemonger
02. Fair of Self-Deception
03. Abortive Cleansing Foreseen
04. Domination Disease

http://www.mikseri.net/artists/?id=133575

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat