Trakooma – Demented Brutality

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.8.2011

Vuonna 2008 perustettu Trakooma veti alkujaan suomen kielellä, mutta useamman demon ja oman tyylin tarkentumisen jälkeen bändi vaihtoi laulukieleksi englannin. Trakooma veivaa vahvasti jenkki-henkistä death metallia ja tuokin mieleen The Black Dahlia Murderin tuotannon.

Teknistä, nopeaa ja raskasta. Sitä Trakooman death metalli on ”Demented Brutality” omakustanteella, jolla on kestoa seitsemän biisin eli puolen tunnin ajan. Soundit on todella laadukkaat ja lätty on loppuun asti mietitty valmis paketti. Vokaalit hoituvat matalla korinalla ja tehokeinona käytetään rääkymistä, kuten pitääkin. Melodiset kitarat ovat nostettu pintaan ja ne soivat kauniisti raskaiden runttausten päällä. Rummutkin nakuttavat kuin energiajuomaa juonut tikka.

”Demented Brutality” on niitä julkaisuja, jotka pysäyttävät kuuntelemaan ja kuuntelinkin levyn useita kertoja läpi, ennen kuin sain mitään kirjoitettua. Kappaleet runnovat itsensä alitajuntaan ja festareista kipeä niska sai taas vahinkoa. Levyn parhaimmiksi nostaisin pari kappaletta, todella aggressiivinen ”Torment By Disbelief”, sekä brutaali ”Disillusion”. Nämä ovat erilaisia vetoja levyltä, mutta täydentävä toisiaan todella hyvin. Se on muutenkin levyn vahvuus, sillä biisit vaihtelevat sen verran, että puutumista ei tapahdu. Tämä on varmasti liian raskasta joillekin ja taas jotkut sanovat ” liian kevyttä plaah plaah”. Pyh sanon minä, tiukka lätty!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

9/10

Kappalelista:
1. Six Feet Of Shame
2. Demented Brutality
3. Disillusion
4. Hold Your Hate
5. Tormented By Disbelief
6. Lost And Confused
7. Conducting From The Grave

http://www.myspace.com/trakooma

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy