Trans-Siberian Orchestra – Letters From The Labyrinth

Rock-oopperoiden ehdottomasti kovin nimi on saanut valmiiksi uusimman tuotoksensa ”Letters From The Labyrinth”. Joululevyistään tunnettu yhtye on viime levyillään jättänyt varsinaiset joulutarinat, eikä tämäkään ole mikään joululevy, vaikka onkin sopivaa kuunneltavaa pyhien ajaksi. Itse odotin tätä levyä innokkaasti viime kesän Wackenin keikan jälkeen; kaikki tuon elämää suuremman konsertin todistaneet tietävät, mistä puhun.

Time & Distance (The Dash)” -kappale aloittaa tämänkertaisen musikaali-iloittelun. Tämä on vahva kappale, jossa kuoro hoitaa lauluosuudet, mikä sopiikin kappaleesen hienosti. Muuten kappale on aika lähellä n ”Dead Winter Dead” -albumin tyyliä. Tämä ei tietenkään yllätä, sillä Savatagehan on juurikin TSO:n alkulähde. ”Madness Of Men” on instrumentaalikappale, jossa suuren musikaalin tapaan on erittäin mahtipontisia sävelkulkuja. Klassista musiikkia kappaleessa riittää, onhan siinä mukana myös osia Beethovenin sävellyksistä. Hieno kappale, josta ei tunnelmaa puutu.

Prometheus”-kappale jatkaa klassisia sävelmiä. Kappaleessa kuullaan Jeff Scott Soton vokaaleja, ja hän onkin yksi levyn useammasta kovan luokan laulajasta. Albumin edetessä voidaan vain jälleen todeta, kuinka hienoa musiikkia kaksikko Paul O’neill ja Jon Oliva pystyvät tekemään.

”Letters From The Labyrinth” on kevyesti yksi vuoden kunnianhimoisimpia levyjä – eikä turhaan. Tämä on juuri sitä, mitä nykymusiikissa kaivataan: aitoa tunnetta ja sisältöä sekä taitavia muusikoita, joiden ei tarvitse leikkiä rokkitähtiä, koska he ovat aitoja muusikoita. Levyltä löytyy kappale ”Forget About The Blame”, josta on kaksi eri versioita. Toisen tulkitsee Robin Borneman, joka on ehkä metalliyleisölle hieman tuntemattomampi nimi mutta erinomainen laulaja. Toisen version tulkitsee Lzzy Hale. Kaksi erilaista laulajaa ja kaksi erinomaista versiota, tämä on helposti yksi vuoden kauneimpia kappaleita. Molemmat vokalistit naulaavat kappaleen todella hyvin, joten en yhtään ihmettele, että levylle on sisällytetty molemmat versiot.

Ehdottomasti yksi vuoden mielenkiintoisimpia albumeita, tällaista musiikin kuuluukin olla.

8/10

Kappalelista:

1.Time & Distance (The Dash)
2.Madness Of Men
3.Prometheus
4.Mountain Labyrinth
5.King Rurik
6.Prince Igor
7.The Night Conceives
8.Forget About The Blame (Sun Version)
9.Not Dead Yet
10.Past Tomorrow
11.Stay
12.Not The Same
13.Who I Am
14.Lullaby Night
15.Forget About The Blame (Moon Version featuring Lzzy Hale)

http://www.trans-siberian.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua