Transplants – In A Warzone

Kirjoittanut Juha Attola - 14.7.2013

Transplants on palannut ja juuri sopivasti kesän ollessa kuumimmillaan. Uusi albumi on saanut nimekseen ”In A Warzone” ja se on yhtyeen nokkamies Rob Astonin mielestä tähänastisista albumeista paras. No, niinhän ne aina sanoo, mutta tällä kertaa taitaa sanoissa olla jopa hieman perääkin.

Levyn käynnistää nimikkoraita joka on reipashenkinen punk-kappale. Kappale jättää vielä hieman odottavan fiiliksen, se ei aivan pysty räjäyttämään kuulijaansa kappaleiksi, vaikka hyvän startin albumille antaakin. Homma jatkuu kappaleen ”See It To Believe It” myötä: Rancid-henkinen jyrä, joka toimii täydellisesti kaikessa yksinkertaisuudessaan – erittäin hienoa musiikkia. ”Back To You” ja ”Come Around” jatkavat levyn erinomaista meininkiä, eikä tästä voi mitenkään olla pitämättä. Kesä ja Transplants, nyt ei mikään voi mennä pieleen.

Transplants on punk yhtye, vaikka vaikutteita tulee reippaasti kyllä muualtakin. Vahvasti hiphopistakin vaikutteita ottava yhtye pystyy kuulostamaan pirteältä juurikin sen monipuolisten vaikutteiden ansiosta. Pääsääntöisesti yhtye soittaa punkia, mutta toisinaan, kuten kappaleessa ”Something’s Different” se siirtyy Fun Lovin’ Criminals-tyylisten, ultra-coolien soundien ääreen. Monetkin punk bändit saisivat ottaa tästä opikseen, että kyllä sitä voi olla punk vaikka ei joka kappaleessa karjukaan keuhkoja pihalle paskojen soundien siivittämänä. Ja vaikutteita voi hakea niiden vanhojen kehäraakkien puhkikuluneiden albumien ulkopuoleltakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”In A Warzone” on todella reipasotteinen ja mukaansatempaava puolituntinen, jonka ei toivoisi loppuvan niin nopeasti. Yhtään varsinaisesti heikkoa vetoa ei albumin kahdelletoista raidalle ole mahtunut, vaan levy on hyvätasoista kaahausta alusta loppuun. Tästäpä oiva kesälevy kaikille Rancidin ja The Lordzin ystäville.

8/10

Kappalelista:

1.In A Warzone
2.See It To Believe It
3.Back To You
4.Come Around
5.Something’s Different (Feat. Bun B & Equipto)
6.Any Of Them
7.Silence
8.All Over Again
9.It’s A Problem (Feat. Paul Wall)
10.Completely Detach
11.Gravestones And Burial Plots
12.Exit The Wasteland

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://thetransplants.com/

Kirjoittanut: Juha Attola