Travis Barker suunnittelee ensimmäistä lentokonematkaa sitten vuoden 2008 lento-onnettomuuden

Kirjoittanut Vilma Peltokangas - 27.5.2021

Yhdysvaltalaisen punk rock -yhtye Blink-182:n rumpali Travis Barker kertoo Men’s Healthin haastattelussa ajatuksistaan lentokone-onnettomuuden jälkeen. Travis joutui lento-onnettomuuteen vuonna 2008, ja ainoastaan Barker sekä hänen ystävänsä Adam Goldstein selvisivät onnettomuudesta. Tämän jälkeen Barker on ymmärrettävästi kärsinyt mm. lentopelosta, joka johti jopa rumpalin poisjäämiseen yhtyeen kiertueelta vuonna 2013. Haastattelussa Barker kertoo, että hän on tehnyt läheisen ystävänsä kanssa mielenkiintoisen sopimuksen: ystävä ostaa lentoliput seuraavalle päivälle, ja se on menoa sitten. Barker ei saa tietää milloin tämä suunnitelma käy toteen.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Rumpali kertoo haastattelussa, että hän haluaa ehdottomasti päästä yli tapahtuneesta. Elämä ei ollut helppoa onnettomuuden jälkeen, mutta jos jotain positiivista halutaan löytää niin se on, että Barker pääsi yli päihdeongelmastaan. Hän kommentoi:

”Ihmiset aina kysyvät minulta meninkö vieroitushoitoon? Ja minä vastaan ’Ei, olin lento-onnettomuudessa’. Se oli minun vieroitushoitoni. Menetä kolme ystävääsi ja melkein kuole? Se oli minun herätykseni. Jos onnettomuutta ei olisi tapahtunut, en olisi varmaan lopettanut koskaan.”

Barker kertoo myös saaneensa uutta perspektiiviä elämäänsä ja kertoo miksi hänen täytyy päästä yli peloistaan:

”On miljoona asiaa, jotka voivat tapahtua minulle. Voisin kuolla skeitatessani. Voin joutua auto-onnettomuuteen. Minua saatetaan ampua. Mitä tahansa voi tapahtua! Voisin saada vaikka aivoverenvuodon. Miksi minun pitäisi siis edelleen pelätä lentämistä? Minun täytyy lentää uudelleen. Haluan tehdä päätöksen siitä ja päästä yli peloistani.”