Triptykon – Shatter (EP)

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 25.10.2010

Pitkään ei Tom.G Fischer levännyt laakereillaan Celtic Frostin hajottua muutama vuosi sitten, vaan jatkaa ansiokasta uraansa äärimetallin parissa uuden yhtyeensä, Triptykonin, kanssa.

Yhtyeen vuoden 2010 alussa yön pimeyden nähnyt debyyttialbumi ”Eparistera Daimones” jatkoi siitä mihin Celtic Frostin taru päättyi ollen äärimmäisen synkkää, raskasta ja painostavaa mustaa metallia. Levyä hehkutettiin medioissa ympäri maailman, eikä allekirjoittanut pistä pekkaa pahemmaksi pitämällä sitä yhtenä vuosituhannen rankimmista levyistä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Nyt julkaistava ”Shatter” koostuu lähinnä debyyttilevyn studiosessioiden ylijäämistöstä sekä muutamasta Celtic Frost kappaleesta livenä. Arvata siis saattaa, ettei musiikissa mitään mullistavaa muutosta ole tapahtunut, Triptykon on musiikillisesti aivan yhtä murskaavaa kuin debyytillään.

Sen sijaan julkaisuna ”Shatter” on täysin turha tekele. Sisältönä kaksi varsinaista kappaletta, yksi täysin turha ambientmölinä ja kaksi livekappaletta ei paljon kuuntelijaa tyydytä. Kaiken kukkuraksi olisin huomattavasti mieluummin kuullut edes Triptykonin omaa tuotantoa livenä, kuin vanhoja Celtic Frost kappaleita ”Circle Of The Tyrants” ja ”Dethroned Emperor”, joista jälkimmäisessä mikrofonin ääressä äänijänteitään avaa muuan Nocturno Culto.

En ole ennenkään oikein ymmärtänyt näiden EP välijulkaisuiden ideaa, eikä ”Shatter” ole tässä tapauksessa mikään poikkeus. Olkoonkin, ettei tämäkään julkaisu varmasti ole hinnalla pilattu ja vaikka ennen julkaisemattomat kappaleet ”Shatter” ja ”I Am The Twilight” ovat aivan fantastisia tekeleitä, on tämänkaltaiset julkaisut, kuin tarjoaisi janosta kärsivälle lusikallisen olutta: maku on loistava, mutta lähtiköhän se jano? Sitä seuraavaa täyspitkää odotellessa…

6/10

Kappalelista

1.Shatter
2.I Am The Twilight
3.Crucifixus
4.Circle Of The Tyrants (live)
5.Dethroned Emperor (live)

http://www.myspace.com/triptykonofficial

Kirjoittanut Riku Mäkinen