Trivium keskittyy parhaillaan keikkailuun uuden albumin sijaan: ”Älkää odottako, että julkaisemme levyn joka vuosi”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.4.2022

Yhdysvaltalainen metalliyhtye Trivium julkaisee aktiivisesti uusia albumeita. Bändin uusin albumi ”In the Court of the Dragon” ilmestyi vuonna 2021, jonka tiimoilta yhtye parhaillaan kiertää Megadethin ja Lamb of Godin kanssa.

Triviumin kitaristi Corey Beaulieu kertoi hetki sitten WZOR -radiokanavan haastattelussa, että yhtyeellä ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa työstää seuraavaa julkaisuaan, vaan bändi siirtää huomionsa kokonaan keikkailuun.

”Ei. Materiaalia on aina. Sävelsin joitain juttuja tauon aikana, koska tarvitsin jotain tekemistä ja minulla oli pari riffiä, ja ajattelin, että ’paskat, alan vain työstää’. Ja sitten on kappaleiden katkelmia tai demoja, joita ehkä joku… Tiedän, että minulla on pari juttua, jotka sävelsin ja demosin viime levyä varten, mutta kun bändissä on kolme ihmistä tekemässä biisi-ideoita ja riffejä ja muuta, levyn valmistuessa on paljon sellaista, jota emme ole koskaan käsitelleet. Joten meillä on aina kasa, josta voimme valita, jos tarvitsemme lähtökohdan biisille. Niistä ei ole koskaan pulaa”, Beaulieu kertoo ja jatkaa:

”Olemme innoissamme päästessämme taas kiertämään. Meillä on periaatteessa kaksi levyä mainostettavana, koska emme päässeet kiertueelle [vuoden 2020] ’What the Dead Men Say’ -levyn takia, joten kyseessä on tavallaan yhdistetty kiertue, joten se on tavallaan tupla-albumi-tyyppinen kiertuetilanne, jossa mainostamme kahta [levyä].”

”Nyt kun paikat ovat taas aukeamassa ulkomailla ja paljon muuta kamaa on tulossa ulos, aiomme keskittyä vain kiertuepuoleen jonkin aikaa. Koska teimme kaksi levyä periaatteessa puolessatoista vuodessa, meidän täytyy jättää uusi materiaali vähäksi aikaa pois. Älkää odottako, että julkaisemme tästä lähtien levyn joka vuosi.”