Tsapuskan kauan odotettua EP:tä juhlittiin Semifinalissa – EP kuunneltavissa kokonaisuudessaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 22.9.2019

”Yli vuorten ja huippujen” -EP esittelee uusia puolia Tsapuskasta. Suoraviivainen skatepunk-runttaus pääsi radioon. EP:n julkaisua juhlistettiin Helsingin Semifinalissa 12. syyskuuta.

”Nyt oli sopiva hetki laittaa EP ulos. Tämä on hienoa. Tsapuskasta tulee nyt esiin uusia puolia”, intoilee yhtyeen laulaja-kitaristi Juhis Ranta.

Tsapuska-yhtye siis julkaisi EP:n, joka sisältää kuusi vauhdikasta kappaletta. Julkaisu ilmestyi suoratoistopalveluihin heinä-elokuun vaihteessa.

”Elias Hjelm äänitti, miksasi ja masteroi koko homman. Emme voisi olla tyytyväisempiä hänen kanssaan työskentelyyn. Ammattimies”, selostaa kitaristi Tuomas Lilleberg.

”YVJH”-EP:llä pääsevät laulamaan myös muut kuin yhtyeen ensisijainen laulaja Ranta. EP:n nimikkokappaleella laulaa Tuomas Lilleberg, ”Anna Mun Kaikki Kestää” -räpit hoitaa normaalisti bassoa soittava Taneli Mainio, joka laulaa lisäksi radioonkin päätyneen ”Pesukarhun”. Myös muut kappaleet vievät Tsapuskan soundia eteenpäin. ”Älä Himmaa” on nykivää punkia, josta tehtiin myös musiikkivideo. ”Tämä Ei Ole Se Laulu” on luonteva jatko edellisten julkaisujen ”Sydän palaa toiseen kiinni”- ja ”Opeta rakkautta” -kappaleille, ja näin ollen se päättää eräänlaisen trilogian. ”Outo Olento” kurottelee nu-metalin suuntaan.

”’YVJH’ ja ’Outo Olento’ ovat olleet keikoilla tuttuja kappaleita, mutta muita ei ollakaan juuri ehditty vielä soittaa”, kertoo Ranta.

Tämäkin korjaantui, sillä EP:n julkaisujuhla pidettiin Semifinal -klubilla 12. syyskuuta. Semifinalissa Tsapuskaa lämmitteli sisarusduo Liila ja Jantso Jokelin.

Entäs se radio?

”Teppo Vapaus nappasi Pesiksen YleX:n uuden musiikin rockshowhunsa. Se oli sen suosikki meidän uudelta EP:ltä”, selostaa Ranta.

Yhtye kehottaa kaikkia keikkojen järjestäjiä ottamaan yhteyttä, sillä soitto kulkee nyt erinomaisesti.

”Olemme tavoittaneet jonkin uudenlaisen tason viime aikoina. Vimma ei laannu, kiima yltyy ja odottaa täyttymystään. Me ollaan valmiita”, huohottaa Tuomas.

Tsapuska on nelihenkinen tsukkapunk-yhtye. Tuomas Lilleberg – kitara, laulu; Juhis Ranta – laulu, kitara; Taneli Aunio – basso, laulu; Julius Krötzl – rummut.

Luetuimmat

Uusimmat