Sonata Arctica / Rock In The City / Jyväskylä

Tuhdimmat Tahdit julkaisee lisää esiintyjiä – festivaali siirtyy Nokian historialliseen Sahanrantaan

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.3.2022

Nokialla kesäkuun 17.-18. päivä järjestettävä Tuhdimmat Tahdit -metallifestivaali on julkaissut lisää artisteja. Kaksipäiväisissä metallikansan kokoontumisajoissa esiintyy ensimmäisen keikkansa yli 12 vuoteen tekevä superyhtye Northern Kings, jonka solisteina nähdään Marko Hietala (Nightwish), Tony Kakko (Sonata Arctica), Jarkko Ahola (Teräsbetoni) ja JP Leppäluoto (Charon). Festivaalin kahdelle lavalle nousee myös power metal -jättiläinen Sonata Arctica, legendaariset Helsingin vampyyrit The 69 Eyes, gambina-coren suurlähettiläät Rytmihäiriö ja modernin metallin taitavimpiin iskuryhmiin kuuluva Arion.

Jo ennestään festareille on julkaistu Ruotsin metallijättiläinen Amaranthe sekä kotimaiset raskassarjalaiset Stam1na, Stratovarius, Mokoma, Huora, Bloodred Hourglass, Doom Unit ja paluun tehnyt Kiuas. Loput kaikkiaan 18:sta esiintyjästä julkaistaan myöhemmin.

Festivaalipaikka vaihtuu Nokian Sahanrantaan. Tapahtuman järjestäjä Master Events on muutoksesta mielissään:

“Olimme suunnittelleet siirtävämme Tuhdimmat Tahdit Sahanrantaan ehkä 1-2 vuoden aikajänteellä. Kuitenkin hyvähenkiset keskustelut alueen omistavan Nokia Oyj:n ja kaupungin kanssa saivat meidät nopeuttamaan prosessia. Luonnonkauniista Sahanrannasta saamme festivaalille pitkäaikaisen kodin useammaksi vuodeksi.

Festivaalijohtaja Kari Penttinen kommentoi festivaalia seuraavasti:

”Festivaali järjestetään nyt lähellä keskustaa, mutta kuitenkin riittävän kaukana asutuksesta, etteivät järjestelyt vaikeuta esimerkiksi kaupungin liikuntapaikkojen käyttöä. Siirto on meille ja yleisölle hyvä juttu, Sahanrannassa on tunnelmaa!”

Uudelle Sahanrannan festivaalialueelle järjestetään bussikuljetuksia Nokian asemalta. Aikuisyleisölle suunnatulle festivaalilla nautitaan livemusiikin lisäksi monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnasta. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Liput:

Päiväliput nyt myynnissä alk. 59,90€. Kesälle 2021 ostetut kahden päivän liput käyvät sellaisenaan, päiväliput voi halutessaan vaihtaa toiselle tapahtumapäivälle lähempänä tapahtumaa. Liput myy Lippu.fi ja Tiketti.

Esiintyjät:

Pe 17.6.2022: Amaranthe (SWE), Stam1na, Stratovarius, Mokoma, Huora, Kiuas

La 18.6.2022: Northern Kings, Sonata Arctica, The 69 Eyes, Rytmihäiriö, Bloodred Hourglass, Arion, Doom Unit

Loput esiintyjät julkaistaan myöhemmin.

www.tuhdimmattahdit.com

www.facebook.com/tuhdimmattahditfestival

Luetuimmat

Uusimmat