Tukkanuotta – Poika Ja Pilves

Kirjoittanut Juha Attola - 18.4.2014

Helsinkiläinen Tukkanuotta on pistänyt pihalle uuden ”Poika Ja Pilves” -nimisen ep:n. Jo tuosta nimestä voidaan päätellä, ettei yhtyeen suunta ole juurikaan muuttunut, ainakaan lyriikoiden suhteen. ”Poika Ja Pilves” on yhtyeen neljäs ep, jonka lisäksi on julkaistu myös split-ep virolaisen Goresoerdin kanssa. Edeltäjiensä tapaan tämänkin tuotoksen julkaisee Stay Heavy Records.

Tämänkertainen trippi alkaa kappaleella ”Bodomlärvi”, joka on lähestulkoon täydellinen avauskappale. Ei mitään turhaa, vaan asiaan käydään suoraan. Kappale on nopeatempoista death/thrashiä ja toimii kuin nyrkki päähän. Sanoituksissa pohditaan nykyajan ”metallisteja” hieman roisimmalla kannanotolla. Täytyy myöntää, että allekirjoitan joka sanan. Seuraavana onkin vuorossa ”Trippijuhlat”, joka on selkeästi Bolt Thrower -vaikutteinen kappale. Vauhtia piisaa, ja soitto kulkee erittäin reippaalla otteella.

”Hihatalkoot” lähteekin käyntiin puhtaalla vanhan liiton heavyriffillä, ja kun alkuun kuullaan vielä heavykiekaisu, niin homma on selvä. Tässäpä kunnon metallia kaikille niille, jotka oikeasti ovat sitä mieltä, että Sonata Arctica on metallia. Tukkanuotta ei edelleenkään ole musiikillisesti kaikkein monipuolisin yhtye, mutta se tekee oman hommansa juuri, niin kuin pitääkin, ja homma toimii. Yhtyeen yksi hienoja puolia on se, ettei se ota itseään liian vakavasti, kuten sanoituksista voidaan päätellä (vaikka niissäkin usein piile totuuden siemeniä), mutta kuitenkin tarpeeksi vakavasti, jotta musiikki kestää kuuntelua eikä mene vain kertakäyttövitsien osastolle. Myöskään ei sovi jättää mainitsematta vokalisti Ulti-Maken ulosantia, nimittäin näin hyvällä tavalla limaista kähinää harvoin kuulee. Mikäli tämä yhtye ei jostain syystä ole vielä tuttu, niin viimeistään nyt on aika siihen tutustua – olitpa sitten hc:n, thrashin, deathin tai vaikka black metallin ystävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

8/10

Kappalelista:

1.Bodomlärvi
2.Trippijuhlat
3.Isältä Ojalle
4.hihatalkoot
5.Nockabilly-Blues

http://www.tukkanuotta.com/news.html

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Juha Attola