Tukkanuotta – Subukokous

Helsinkiläinen Tukkanuotta jatkaa uusimmalla ”Subukokous” EP:llä, kuten nimestäkin voi jo päätellä, samaa asiallista linjaa kuten edeltäjillään. Kappaleiden sanoitukset käsittelevät lähiöiden arkipäivää, ja turhanpäiväinen hienostelu on jätetty emoille ja muille nyhveröille. Julkaisijana tälläkin EP:llä toimii Stay Heavy Records.

Kappaleiden sanoitukset pyörivät siis edelleenkin samoilla linjoilla, kuin yhtyeen edellisillä tuotoksilla, ja myös musiikillisesti yhtye polkee pitkälti samoja polkuja. Soittopuolella on homma kuitenkin hioutunut tiukemmaksi ja vokaaliosuudetkin kuulostavat tällä kiekolla ehdottomasti parhaimmilta mitä yhtyeeltä on kuultu. Vahvasti death metalliin luottavaa, mutta myös hieman thrashin puolelta vaikutteita ottavaa poljentoa, on viiden kappaleen verran tarjolla tällä kiekolla.

Pelin avaa nimikkoraita ”Subukokous”, joka kuulostaa hieman Kreatorilta soittamassa death metallia. Tahti vain kovenee toisella raidalla ”Varrella Tsirran”; tämä on kappale joka kyllä lyö turpaan heti alkumetreistä lähtien. Kun kolmantena tärähtää vielä yksi kovimpia Tukkis-poljentoja koskaan, ”El Matador”, niin voidaan jo sanoa että nyt on käsissä kovemman luokan EP. Panu Postin luotsaamalla Posti studiolla on levylle saatu onnistunut äänimaailma, joka entisestään nostaa kappaleiden toimivuutta. Myös kansitaide, joka jatkaa edellisten levytysten linjoilla, toimii erinomaisesti. Tukkis on saanut aikaiseksi todella vahvan kokonaisuuden, ja sopiikin kysyä että alkaisikohan kohta olla jo täyspitkän vuoro?

Nyt jos koskaan on aika tutustua Tukkanuotan maailmaan, edelliset levytykset ovat olleet vahvoja näyttöjä, mutta tämä on ehdottomasti kovin kiekko mitä näiltä kavereilta on tullut. Levyllä käy myös vierailemassa taustavokaaleissa Tommi Virranta (Winterwolf, Survivors Zero) ja kitarasooloja vetämässä Jani Luttinen (ex-The Scourger & Survivors Zero).

9/10

Kappalelista:

1.Subukokous
2.Varrella Tsirran
3.El Matador
4.Taiteilijan Jämä
5.Janoreksia

http://www.myspace.com/tukkanuotta

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua