Tulenkatkuisia lauluja suomalaisesta luonnosta – progeyhtye Rantaman odotettu albumi ulkona 6. maaliskuuta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.3.2020

Suomiprogen kunniakas perintö saa jatkoa kansainvälisen tason julkaisulla, kun kuopiolaislähtöisen Rantama-yhtyeen omaa nimeään kantava albumi julkaistaan 6. maaliskuuta. Yhtye saavutti vuoden 2019 lopulla ensimmäisen”Spotify Editorial Playlist” -sijoituksensa ja herätti kansainväliset progemediat sekä radioasemat neljällä genrerajoja pilkkovalla singlellään.

Rantama koostuu itäisessä Suomessa kasvaneista tai siellä toisensa löytäneistä ystävyksistä, joiden lapsuuteen kuuluivat hurjat luontoseikkailut sekä omatoiminen, vieraaseen heittäytymistä pelkäämätön musiikkikasvatus. Aivan kaikki kollektiivin musiikilliset vaikuttimet eivät välttämättä kestäkään kirkkainta päivänvaloa, mutta niistä voisi kuitenkin poimia esille bändin musiikkiinsa poimimat nyanssit kesäiltaista urheilustadionia huudattavalta Journeyltä, elementit Weather Reportin värikkäästä hullunkurisuudesta ja King Crimsonin räjähtävästä oivaltavuudesta tai silaukset väriä Radioheadin ja Opethin tummanpuhuvista paleteista. Täysin itsestäänselvästi Rantama on suoraa jatkumoa myös suomiprogen sukupuulle, jonka osittain unohdettua perintöä kuopiolaisyhtye vie parhaillaan maailmalle omilla elkeillään. Bändin basisti ja rumpali vaikuttavat myös blueskuningatar Erja Lyytisen yhtyeessä.

Rantama on julkaissut kesäkuusta 2019 lähtien yhteensä neljä singleä, joita ovat noteeranneet ja ylistäneet esimerkiksi Metalhead Community Magazine, Comeherefloyd, Grotesqualizer sekä kotoisat Kaaoszine, Desibeli ja Savon Sanomat. Rantaman musiikkia ovat radioaalloilla soittaneet muun muassa brittiläiset Rock Radio UK, MMH – The Home Of Rock Radio sekä legendaarinen Progzilla Radio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viimeisimmästä singlestä ”Roaring Rapids” tehty musiikkivideo nähtiin Soundi-lehden ennakossa helmikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy