Tulokasartisti Eetu Riikosen ”Lokakuun 24.” -single on viimeinen ennakkomaistiainen artistin esikoisalbumilta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 18.2.2022

Riikosen ”Maailman viimeisessä huoneessa” -debyyttialbumi julkaistaan vinyylinä ja digitaalisesti 18. maaliskuuta. Levyn viimeinen ennakkosingle on nimeltään ”Lokakuun 24.”.

”Rakkaus on ainut asia, jonka takia voi juosta maailman ääriin, ja vain pari metriä ennen määränpäätä, kääntyä ja paeta. Lokakuun 24. on päivä siinä missä muutkin. Jotain harmaata, pohjoista, kaukaista ja kaunista”, Riikonen kommentoi.

Levyn ennakkomyynti alkaa tänään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”En olisi vielä kolme vuotta sitten uskonut, että päästään tekemään tällaista debyyttilevyä. Oltiin vasta saatu pakka kunnolla kasaan biisien suhteen ja kierreltiin Lassen Mesellä ympäri Suomea, enimmäkseen ilman liksaa. Bändin tyypit olisi voinut olla missä muualla tahansa, mutta ne päätti olla messissä. Täytyy olla tosi hyvä porukka tai vaan paljon uskoa, että kemiat kohtaa näin hyvin. Eetu Riikonen ei ole koskaan ollut vain minä itse, vaan nimenomaan ne tyypit joiden kanssa saan kokea ja uudistaa kokemusta minuudesta läpi aikojen. Me ollaan bändi.

Jossain vaiheessa elämääni ilmestyi korvaamattomia ihmisiä, joiden ansiosta tämä levy mahdollistui. Ninni ja Playground, Anssi ja Alt Agency sekä Anna ja hänen uskomaton taiteellinen visionsa. Erityisesti näiden ihmisten ansiosta tuntuu, että elän jo nyt niitä haaveita, joita minulla oli teinipoikana. Esimerkiksi siksi, että tästä levystä julkaistaan vinyylipainos.

Levy on kokonaisuudessaan ajaton matka mun omiin haaveisiin ja uniin. Se kertoo säröttyvästä maailmasta, jossa me ihmiset seikkailemme huoneesta toiseen. Etsimme jotain, mitä tahansa, joka sytyttäisi elämää suurempia tunteita. Elämää, kuolemaa, häpeää, kaihoa, onnea. 18.3. on päivä, jolloin mun unelmat toteutuu. Nähdään viimeistään maailman viimeisessä huoneessa, jos ei törmäillä sitä ennen”, Riikonen kommentoi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Eetu Riikonen viitoittaa tietä kohti rock-musiikin kauan kaivattua sukupolvenvaihdosta. Eetu Riikonen tarjoilee yhtyeineen kappaleita, jotka tuntuvat olleen aina elämässämme.

Riikosen musiikki maalaa vahvalla lyyrisellä otteellaan maisemia ihmisen matkan varrelta tehden jokaisesta hetkestä ja tunteesta arvokkaan. Nuoren artistin tuotannossa kappaleet ovat maailmoja, joissa arkisimmatkin tunnetilat voivat työntää meidät alas sen laidalta. Eteeristä lyriikkaa tukee yhtyeen sointi, joka on luotu ylittämään sukupolvirajoja, kumartaen sekä iskelmän että klassisen rockin ja grungen suuntaan.

Syksyllä 2020 Eetu Riikonen valittiin YleX Nosteessa -artistiksi, joka tarkoitti sitä, että artistin ”Hautausmaa”-sinkku soi viikon ajan päivittäin YleX:llä ja Eetua myös haastateltiin.

Alkuvuodesta 2021 Kulttuuritoimitus nosti Eetu Riikosen Parasta juuri nyt -palstalleen ja vertasi artistia J. Karjalaiseen. ”Auto lähtee tasatunnilla” -single puolestaan arvioitiin Ylen Levylautakunnassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Biisilista:

  • Olen muuttanut kaikki nimet
  • Auto lähtee tasatunnilla
  • Toinen tanssi
  • Lokakuun 24.
  • Ohikulkumatkalla
  • Maailman viimeisessä huoneessa
  • Lyhtyhuoneessa
  • Tuon tornin takana
  • Sininen verho
  • Hautausmaa