Tulokasartisti Eetu Riikosen ”Toinen tanssi”-single julki

Kirjoittanut Niko Kuusela - 12.6.2021

Esikoisalbumiaan parhaillaan tekevä Eetu Riikonen sainattiin Playground Musicille syksyllä 2020.

Nyt julkaistava ”Toinen tanssi” on Riikosen kolmas sinkku levytyssopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

– ”Kaikki muuttuu myöhemmin.” Koskaan ei voi tietää, mihin suuntaan se muutos tapahtuu. Juuri siksi me haluamme pitää kiinni niistä elämää suuremmista tunteista, kun niitä koemme. ”Toinen tanssi” on se polttava tunne, jonka koet hiljenevänä juhannusyönä, kun et millään tahtoisi mennä nukkumaan. ”Toinen tanssi” on se tunne, kun kävelet kotiin uuden rakastettusi luota perhoset vatsassa. Se on melankoliaa, toivoa ja suurta jännitystä tulevasta. Otetaan hetkestä kiinni, Eetu Riikonen kertoo kappaleesta.

Artisti viitoittaa tietä kohti rock-musiikin kauan kaivattua sukupolvenvaihdosta. Eetu Riikonen tarjoilee yhtyeineen kappaleita, jotka tuntuvat olleen aina elämässämme.

Riikosen musiikki maalaa vahvalla lyyrisellä otteellaan maisemia ihmisen matkan varrelta tehden jokaisesta hetkestä ja tunteesta arvokkaan. Nuoren artistin tuotannossa kappaleet ovat maailmoja, joissa arkisimmatkin tunnetilat voivat työntää meidät alas sen laidalta. Eteeristä lyriikkaa tukee yhtyeen sointi, joka on luotu ylittämään sukupolvirajoja, kumartaen sekä iskelmän että klassisen rockin ja grungen suuntaan.

Eetu Riikonen on kerännyt ylistystä muun muassa Teppo Vapauden ohjelmassa YleX-kanavalla, jossa debyyttisingle ”Sininen verho” listattiin alkuvuoden 2020 parhaimpiin kappaleisiin.

Syksyllä 2020 Riikonen valittiin YleX Nosteessa -artistiksi, joka tarkoitti sitä, että artistin ”Hautausmaa”-sinkku soi viikon ajan päivittäin YleX:llä ja Eetua myös haastateltiin.

Alkuvuodesta 2021 Kulttuuritoimitus nosti Eetu Riikosen Parasta juuri nyt -palstalleen ja vertasi artistia J. Karjalaiseen. Edellinen single ”Auto lähtee tasatunnilla” puolestaan arvioitiin Ylen Levylautakunnassa.

Eetu Riikonen nähdään Arpan lämppärinä Tavastialla 16. heinäkuuta. Riikosen keikat myy Alt Agency.

Luetuimmat

Uusimmat