Tunnelmallista metallia soittava Alase julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon

Alase tekee paluun viime kesänä julkaistun ”Vastaus”-levyn jälkeen uudella ”Jäljet”-singlellään. Kappale esittelee monia puolia Alasesta ilmavan tunnelmallisesta hyvinkin raskaaseen post-metaliin. Bändi on suuntaamassa progressiivisempaan ilmaisuun, ja ”Jäljet” on tästä ensimmäinen näyte. Kappaleen kokoonpano on sama kuin livenä, eli laulussa Markus Hirvonen ja rummuissa bändin uusin jäsen, Markus Majaniemi. Alase aloitti julkaisemalla digitaalisia singlejä sitä mukaa kun niitä syntyi, ja nyt bändi palaa ainakin toistaiseksi tähän työskentelytapaan ja julkaisumalliin albumin jälkeen.

Kappale julkaistaan Vesa Rannan Kaira Filmsin toteuttaman musiikkivideon kera. Videota on kuvattu ympäri Pohjois-Suomea Pudasjärveä ja Kainuuta myöten. Video on näyttävä ja tarinallinen – mukana on hieman myös scifi-henkisiä elementtejä. Katso upea musiikkivideo täällä:

Kitaristi Janne Lunnas kuvailee kappaletta:

”’Jäljet’-kappale sai alkunsa jo viime kesänä, ja se oli pitkään pöytälaatikossa, kunnes helmikuussa aloimme jamittelemaan sitä treeniksellä. Ennen Alase-kappaleet on syntyneet alusta loppuun täysin etänä, jokainen vuorollaan osuutensa tarjoten. Tosin lopullinen versio kappaleesta äänitettiin nytkin tuohon tapaan. ’Jäljet’ on hyvää esimakua entistä progressiivisemmasta ja riffittelevämmästä uudesta Alasesta. Nautin kun pääsen louhimaan kitaralla oikein kunnolla, mutta en missään nimessä halua poistaa kauniimpia ja tunnelmallisia osuuksia sekä ambient-elementtejä soundistamme.”

Bändillä on työn alla useita uusia kappaleita, ja niitä on tarkoitus julkaista myöhemmin syksyllä, ja toivottavasti niitä päästään soittamaan myös pian keikoille!

Alasen kokoonpano singlellä:
Markus Hirvonen: laulu
Janne Lunnas: kitara
Mikko Häkälä: kitara
Ari Miettinen: basso
Markus Majaniemi: rummut

Linkit:
http://www.alaseband.com
https://www.facebook.com/alaseband
https://www.instagram.com/alaseband
https://www.youtube.com/alaseband
https://spoti.fi/2YYPrkj
https://alase.bandcamp.com
alaseband@gmail.com

Kommentoi julkaisua