Kuva: Nina Nyberg

Tunnelmallista progressiivista metallimusiikkia soittava Alase julkaisi uuden singlen ”Clear Sky Is Not a Curse”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.1.2023

Tunnelmallista progressiivista metallimusiikkia soittava Alase on julkaisemassa toista studioalbumiaan ”A Matter of Time”. Albumi ilmestyy kauppoihin 14.4.2023 ja sen julkaisusta vastaa Inverse Records. Tänään puolestaan suoratoistopalveluihin ilmestyi uusi single ”Clear Sky Is Not a Curse”, josta tehtiin myös näyttävä musiikkivideo. Kitaristi Janne Lunnas kertoo kappaleesta ja videosta seuraavaa:

”Valitsimme Clear Sky Is Not a Cursen albumin ensimmäiseksi singleksi, koska kappale on melko suoraviivainen, mutta silti progressiivinen. Tämä biisi syntyi, kun toinen kitaristimme Mikko lähetti minulle intron puhtaat kitararaidat ja aloin rakentaa niiden päälle muita elementtejä. Kappale on täynnä koukkuja ja se edustaa hyvin albumin monia musiikillisia elementtejä. Jälleen kerran sanoittajamme Ninni Swan onnistui kuvaamaan tekstissään hauraita tunteita, joihin moni voi samaistua. Laulaja Juha Tretjakov lauloi lähes kaikki levyn kappaleet ja hänen äänensä sopii täydellisesti myös Clear Sky Is Not a Curseen.

Jos minun pitäisi verrata tätä kappaletta muihin bändeihin, mielestäni tässä liikutaan tyylillisesti melko samassa maastossa Katatonian ja VOLA:n kanssa, koska ne yhdistävät kauniita tunnelmallisia elementtejä murskaavan raskaisiin rumpuihin ja riffeihin.

Aarni Visuals kuvasi Clear Sky Is Not a Curse -musiikkivideon, ja mielestäni he onnistuivat siinä hienosti. Video sopii hyvin kappaleen tunnelmaan.”

Albumin kappalelista:

  1. Understanding the Waves
  2. Clear Sky Is Not a Curse
  3. Fate’s Intervention
  4. Unburden
  5. Life Ahead
  6. The Source
  7. Out of Place
  8. Feeling Free
  9. Ajan kysymys