Tunnerikas Counterpartsin ”Nothing Left To Love” arvostelussa

 

Vuonna 2007 alkunsa saanut metalcorea ja hardcorea yhdistelevä Counterparts julkaisi tänään kuudennen studioalbuminsa. ”Nothing Left to Love” on yhtyeen mukaan heidän paras albuminsa tähän mennessä. Niin kuin oikeastaan jokainen heidän levynsä on ollut. Väitteessä todellakin on perää.

Viimeistään edellisellä ”You’re Not You Anymore” -albumillaan yhtye hyppäsi todella suureen huomioon ympäri maailman. Nokkamies Brendan Murphyn luotsaama porukka on kiertänyt maailmaa ahkerasti läpi uransa, levätessään ainoastaan studiossa. Counterparts on yksi tämän hetken kuumimmista nimistä melodisen hardcoren saralla, ja edellinen täyspitkä nosti odotukset entistä korkeammalle.

Viime vuonna yhtyeeltä tuli ulos ”Private Room” -nimeä kantava kolmeraitainen EP. Uudelta levyltä on julkaistu singlet ”Separate Wounds”, ”Paradise and Plague” ja ”Wings of Nightmares”.

Sinkut todistavat, kuinka yhtye kehittyy levy levyltä ja uusi kama ei todellakaan petä – se polttelee näppejä.

Näillä hepuilla on maaginen taito viedä joka levyllä sama vanha soundinsa täysin uudelle tasolle säilyttäen kuitenkin ominaissoundinsa. Tuottaja Will Putney tuo oman silauksensa albumiin, ammattitaito huokuu lopputuloksessa. Levyt ovat kerta toisensa jälkeen paremmin tuotettuja. Putney on uransa aikana toiminut muun muassa The Acacia Strainin ja Ever Time I Dien kanssa.

Intro alkaa vahvalla lainilla ”Will you love me when there’s nothing left to love?” Edellisestä täyspitkästä päälimmäisenä jäi mieleen bändin ominainen soundi sekä toinen toistaan mahtavammat vokaalit. Lyyrisesti erittäin onnistunut ja herkkä kokonaisuus oli upeaa kuunneltavaa – sama meno näyttää jatkuvan tälläkin levyllä. Ennalta julkaistut singlet osuvat kaikki levyn alkupuoliskolle ja näin uuteen materiaaliin päästään käsiksi kunnolla vasta kun ylitetään levyn puoliväli. ”Your Own Knife” tuo kaikki bändin parhaat puolet esille. Raskaat breakdownit, synkät soundit ja riipivät lyriikat. Kerrassaan upeaa. Pari seuraavaa raitaa on todella perusvahvaa Counterpartsia, niiden jälkeen päästään viimeisiin lauluihin. Nimikkoraita ”Nothing Left to Love” on slovarimaisempi rauhallinen otos yhtyeen melodisemmasta osastosta. Mieleen tulee suuresti Jesse Barnettin vokaalit Stick To Your Gunsin tuoreimmalta levyltä. Sama kysymys toistuu uudelleen ja uudelleen: ”Will you love me when there’s nothing left to love?”

Upea levy. Ei mitään tajunnanräjäyttävää, mutta aina ei tarvitsekaan. Yhtye modaa soundiaan levy levyltä paremman kuuloiseksi ja muuttaa imagoaan tunnistettavammaksi. Lyriikat ja musikaalinen osaaminen nousevat ehdottomasti tässä päällimmäisimpinä mieleen. Taitoa ei puutu tästä kokoonpanosta. Yhtye tulee muuttumaan entistä massiivisemmaksi ja kiertämään yhä upeampien bändien kanssa.

Jos tulee mahdollisuus ikinä käydä katsastamassa keikkalavalla tämä porukka, on luvassa varmasti hervoton meno. Kierrepotkuja, yhteishuutoja, surffauksia. Mitä ikinä voikaan hardcore-keikalta odottaa! Energia ei tule loppumaan.

 

9/10

 

 

Kappalelista:

1: Love me

2: Wings Of Nightmares

3: Paradise and Plague

4: The Hands that used to hold me

5 Separate Wounds

6: Your Own Knife

7: Cherished

8: Imprints

9: Ocean of Another

10: Nothing Left to Love

Kommentoi julkaisua