Tunnin mittainen kuuntelutuokio tuntuu ikuisuudelta – arviossa Inferitvmin toinen kokopitkä ”The Grimoires”

Aurinkoisen Palma de Mallorcan varjojen syövereistä kotoisin oleva Inferitvm on nimenä melko tuntematon yhtye. Pikaisella tiedonkeruulla kokoonpano on tarjonnut omanlaistaan black metalia viitisen vuotta. Ensipuraisu yhtyeen ensimmäisestä lätystä ”The Warlock” (2015) kuulostaa hieman Dimmu Borgirin rip-offilta ilman sinfonisia osuuksia. Neljä vuotta debyytin jälkeen Inferitvm lätkäisee näytille toisen kokopitkänsä ”The Grimoires” jatkaen siitä, mihin viime kerralla on jääty.

Noin tunnin mittainen julkaisu on harvinaisen tylsän ja pitkäveteisen kuuloinen tuotos. On melko ihmeellistä, miten muusikot ovat onnistuneet luomaan neljän vuoden mittaisen työn ja tuskan jälkeen todella puuduttavan luomuksen. Tilannetta ei helpota sekään, että Inferitvmin luotto tyyliinsä on melko halpamainen ja samalla epäkunnioittava Dimmu Borgirin suhteen, mikäli bändi on edes hakenut vaikutteita Norjan piruilta.

Konseptista on todella vaikea analysoida mitään erityistä, sillä lähes kaikki albumilla kuultava hetki on unettavaa ja puulta maistuvaa. Onneksi ”Malleus Maleficarum”, joka on kaiken lisäksi levyn paras raita, tekee poikkeuksen kiinnostuksen suhteen. Kappaleesta löytyy nokkelia osuuksia ja melodioita. Harmi, että taitelijanimeltään Sorcerer V. ei säväytä tai nostata levyn tasoa tyylillään hoitaa vokaaleja.

”The Grimoires” -albumin ylipitkät ja uuvuttavat kappaleet kaatavat pystin lähes kokonaan. Täysin surkeaksi albumia ei kuitenkaan voida kutsua. Levy tarjoaa silti enemmän huonoa kuin hyvää, minkä vuoksi tämän kiekon olemassaolon unohtaa hyvin helposti. Voisinko suositella tätä edes Dimmu Borgiria rakastaville kuulijoille? En mielellään.

5/10

Kappalelista:

1. Trithemius
2. Codex Gigas
3. Clavicula Salomonis
4. Malleus Maleficarum
5. Goetia of Shadows
6. Galdrabök
7. Liber Lux Tenebris
8. De Occulta Philosophia
9. La Poule Noire
10. De Praestigiis Daemonum
11. De Umbrarum Regni

Inferitvm Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua