Tuomari hylkäsi Marilyn Mansonia vastaan nostetun raiskaus- ja tappouhkauskanteen: syynä tekninen yksityiskohta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 16.9.2021
Marilyn Manson – Rockfest 2018

Shock rock -artisti Marilyn Mansonia vastaan on esitetty monipuolinen joukko karmaisevia syytteitä ahdistelusta ja henkisestä väkivallasta parisuhteissaan aina raiskauksiin saakka.

Yhdessä Mansonia vastaan nostetussa syytteessä kerrotaan, että laulaja uhkasi tappaa vuonna 2011 silloisen seurustelukumppaninsa. Nainen tahtoo pysyä nimettömänä aiheen traumaattisuuden takia.

Nyt kuitenkin 14. syyskuuta pidetyssä oikeudenkäynnissä tuomari hylkäsi syytteet. Hylkäyksen syynä oli naisen kertomus siitä, että hän oli trauman takia painanut muistot tapahtuneesta mielensä syvyyksiin, ja muisti ne vasta, kun moni muu nainen tuli julkisuuteen omien kokemustensa kanssa.

Naisen täytyy aloittaa syyteprosessi alusta, mikäli hän mielii tuoda esiin tarkempia yksityiskohtia. Nimettömänä pysyvän naisen lakitiimi on antanut aiheesta lausunnon Rolling Stonelle:

”Marilyn Manson haluaa vaientaa asiakkaamme raiskauksesta. Hän yritti käyttää teknisiä juridisia argumentteja saadakseen hänen tapauksensa hylättyä kokonaan. Tuomari analysoi harkitusti oikeuskäytäntöä ja katsoi oikeutetusti, että hänen tapauksensa voi jatkua, kunhan hän muuttaa valitustaan lisäämällä siihen joitakin lisätietoja. Aiomme muuttaa kanteen näillä lisäyksillä hyvin pian, ja odotamme innolla tilaisuutta saada Manson vastaamaan teoistaan.”