Tuomarin hylkäämä raiskaussyyte Marilyn Mansonia kohtaan jälleen käsittelyssä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 24.9.2021
Marilyn Manson – Rockfest 2018

Yksi monista shock rock -artisti Marilyn Mansonia kohtaan esitetyistä raiskaussyytteistä kaatui oikeudessa 15. syyskuuta.

Tuomarin tekemän hylkäyksen takana oli naisen kertomus siitä, että hän oli trauman takia painanut muistot tapahtuneesta mielensä syvyyksiin, ja muisti ne vasta kun moni muu nainen tuli julkisuuteen omien kokemustensa kanssa.

Kyseinen syy ei ollut tuomarin silmissä riittävä, mutta anonyymillä syyttäjällä oli oikeus nostaa syyte uudelleen. Ja niin nainen tekikin.

Jane Doeksi nimetty nainen on Rolling Stonen saamien vahvistusten mukaan jättänyt uuden syytteen 23. syyskuuta, ja kertoi siinä enemmän yksityiskohtia kamalasta tapauksesta.

Syytteiden mukaan Mansonin kerrotaan esimerkiksi uhanneen Doeta tämän kallon murskaamisella, jos hän kertoisi raiskauksesta viranomaisille. Lisäksi Doe vetosi puhuneensa asiasta julkisesti vasta nyt siksi, koska hän oli painanut tapauksen syvälle tiedostamattomille mielensä perukoille sen järkyttävän luonteen takia.

Doen lakitiimi antoi seuraavan lausunnon alkuperäisen syytteen hylkäyksen jälkeen:

”Marilyn Manson haluaa vaientaa asiakkaamme raiskauksesta. Hän yritti käyttää teknisiä juridisia argumentteja saadakseen tapauksensa hylättyä kokonaan. Tuomari analysoi harkitusti oikeuskäytäntöä ja katsoi oikeutetusti, että hänen tapauksensa voi jatkua, kunhan hän muuttaa valitustaan lisäämällä siihen joitakin lisätietoja. Aiomme muuttaa kanteen näillä lisäyksillä hyvin pian, ja odotamme innolla tilaisuutta saada Manson vastaamaan teoistaan.”

Marilyn Mansonia vastaan on esitetty monipuolinen joukko karmaisevia syytteitä ahdistelusta ja henkisestä väkivallasta parisuhteissaan aina raiskauksiin saakka. Lukuisat naiset ovat tulleet julkisuuteen omien kokemustensa kanssa. Manson itse kiistää syytökset.