Tuomas Holopainen -promokuva 2014

Tuomas Holopainen bändin tulevasta levystä sekä rumpalikysymyksestä: ”Olen säveltänyt jo 70-80% materiaalista”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.6.2018
Tuomas Holopainen

Kotimaisen sinfonisen metallin suuruus Nightwishin primus motor ja keulakuva Tuomas Holopainen antoi hiljattain haastattelun Metal Wanille. Haastattelussa Holopainen raottaa hieman ovea bändin uuden studioalbumin etenemiseen sekä kysymykseen siitä, kuka soittaa bändissä rumpuja. Haastattelussa Holopainen kertoo, että on säveltänyt jo 70-80% albumista valmiiksi, ja että julkaisua kaavaillaan näillä näkymin vuodelle 2020. Levyn harjoitukset puolestaan käynnistetään jo vuonna 2019. Holopainen kertoo:

”Albumi on yhä laulunkirjoitusvaiheessa. Olen säveltänyt jo 70-80% materiaalista. Kukaan muu ei ole kuullut tahtiakaan. Minulla ei ole vielä hajuakaan kappaleiden nimistä tai teemoista, joten kaikki on vielä varsin varhaisessa vaiheessa. Mutta kaikki näyttää hyvältä, ja olen innoissani siitä, mitä on tulossa. Tarkoituksena on, että aloitamme vuoden 2019 kesäkuussa harjoittelemaan jälleen yhdessä aloittaen albumin työstämisen ja nauhoittamisen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, julkaisuajankohtana on vuoden 2020 kevät. Sitä seuraa luonnollisesti valtava kiertue.”

Useaksi vuodeksi yhtyeestä unettomuuden takia tauolla olleen rumpali Jukka Nevalaisen tilanne on vielä hieman epäselvä. Holopainen kertoo, että Nevalainen on jo hieman paremmassa kunnossa ja toimii yhtyeen taustajoukoissa. Unettomuuden sekä alkuvuodesta leikatun käden takia Nevalaisen osallistuminen bändin tulevalle studioalbumille on kuitenkin edelleen epävarmaa. Holopainen kertoo:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Olin Jukan kanssa viime viikolla, kävimme pesäpallo-ottelussa. Hän on syvästi mukana yhtyeen toiminnassa. Hänen rumpujensoittonsa on edelleen kysymysmerkki, koska hänen unettomuutensa ei ole vielä täysin poissa, vaikka hänen vointinsa onkin kohentunut paljon. Hänen kätensä myös leikattiin vuoden alussa, joten hän ei ole kyennyt soittamaan. Rehellisesti sanoen en siis tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Tällä hetkellä meillä on Kai (Hahto), joka soittaa tämän kiertueen loppuun varmasti. Täytyy katsoa, miten Jukka voi ensi vuoden alussa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.”

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

Luetuimmat

Uusimmat