Tuomas Holopainen paljastaa suosikkibiisinsä Slayerin tuotannossa: ”Kappaleessa on ikoninen riffi”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.1.2023

Metallilehti Metal Hammer julkaisi artikkelin, johon oli haastatellut monia metallimuusikoita. Lehti kysyi, mikä thrash metal -legenda Slayerin biiseistä on kunkin muusikon suosikki ja miksi.

Slipknotin Corey Taylor nimeää suosikikseen ”South Of Heavenin”, Ghostin Tobias Forge ”Haunting The Chapelin”, Skindredin Benji Webbe ”Angel Of Deathin”, Arch Enemyn Alissa White-Gluz ”Hell Awaitsin” ja Lamb Of Godin Mark Morton ”Mandatory Suiciden”.

Juttuun kysyttiin myös kotimaisen Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopaisen suosikki Slayer-raitaa. Holopainen nimeääkin klassikon ”Raining Blood”.

Holopainen kertoo seuraavaa kappaleesta:

”Löysin metallin Metallican kautta vuonna 1992, kun olin vuoden vaihto-oppilaana Amerikassa. Isäntäperheeni osti minulle lipun Metallican ja Guns N’ Rosesin konserttiin Kansas Cityssä. Ajattelin, että se ei ole minun juttuni, mutta sitten Metallica tuli ja se muutti elämäni. Sen jälkeen innostuin raskaammasta musiikista, kuten Panterasta ja Slayerista. Sitä ennen kuuntelin periaatteessa vain klassista musiikkia ja suomalaista poppia; Gary Moore oli raskainta, mitä kuuntelin! Raining Bloodissa on ikoninen, loistava riffi. ”