Tuomas Holopainen seuraavasta Nightwish -albumista: ”Minulla on albumin konsepti päässäni”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.3.2018

Hollantilainen FaceCulture haastatteli hiljattain kotimaisen, sinfonista metalia esittävän Nightwishin kosketinsoittajaa ja johtohahmoa, Tuomas Holopaista. Haastattelun on litteroinut Blabbermouth.net.

Holopainen kertoo uuden albumin sävellys- ja sanoitusmateriaalista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”On edelleen hyvin aikaista. Voin vain sanoa, että olen todella jännittynyt – superjännittynyt – ensimmäistä kertaa kuukausiin, vuosiin. Minulla on kuusi kappaletta – vain musiikki, ei sanoituksia – mutta minä tiedän, mistä nämä kappaleet kertovat. Minulla on albumin konsepti päässäni, ja olen todella innoissani päästessäni kertomaan ne jossain kohtaa muille bändin jäsenille. Olen myös hieman helpottunut, että se on palannut ja että pääsemme lähitulevaisuudessa kaikki yhteen ja alamme työstämään näitä kappaleita.”

Kysyttäessä, vaikuttaako yhtyeen bisnespuoli Holopaisen kokemukseen ja lähestymistapaan musiikissa:

”Ei musiikkiin itseensä. Teen edelleen musiikkia täysin samoista syistä kuin 22 vuotta sitten. Mutta olisi naiivia sanoa, ettei se muuta koko hirvityksen dynamiikkaa ollenkaan. Se muuttaa. Siitä tulee niin iso asia, ettet voi oikein kontrolloida sitä enää tavalla, jolla haluaisit. Ja tavallaan luovuin siitä jo vuosia sitten. En ole koskaan ollut kontrollifriikki – enemmänkin sen vastakohta. Tykkään antaa toisille paljon tilaa, ja uskon, että jokaisella on oma paikkansa. Minulla ei ole tietotaitoa tai kiinnostusta järjestää tai myydä konsertteja, tai puuttua mihinkään bisnes- tai rahapuolella. Joten täytyy vain löytää luotettavat ihmiset huolehtimaan siitä paskasta, koska kukaan bändissä ei halua sitä tehdä. Joten, okei, se on hoidossa. En osaa soittaa kitaraa, joten siksi meillä on Emppu [Vuorinen, bändin kitaristi]. Jokaisella on paikkansa. Sillä tavalla en ole kontrollifriikki, koska haluan kaikkien näiden ihmisten tekevän omaa juttuaan. Mutta on asioita, joista minä haluan olla vastuussa, koska kyseessä on Nightwish, minun lapseni, ja se on jotain, josta pidän syvästi. Ja sitten joskus sitä näkee outoja kokoelma-albumeita, kuten kaikki parhaat Nightwish -balladit Tarjan [Turunen, entinen Nightwish -laulaja] kanssa, josta kukaan ei kysynyt meiltä mitään, ja se on silti virallinen julkaisu. Se on aika kurjaa. Tätä tarkoitan sillä, että meillä ei ole kontrollia kaikesta enää, ja se on hieman väsyttävää.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kysyttäessä, mikä tekee yhtyeen nykyisestä kokoonpanosta hänelle täydellisen:

”Ensiksikin, en ota sitä itsestäänselvyytenä. Muutamina viimeisimpinä vuosina kemiat ovat kohdanneet todella hyvin. Uskon, että sen voi nähdä lavalla ja kuulla edellisellä albumilla. Se vain on todella hyvää tällä hetkellä. Mutta, kuten sanoin, kukaan ei ota sitä itsestäänselvyytenä; sitä varten on tehtävä töitä. Ja toivon, että jokainen muistaa sen tulevalla kiertueella ja tulevaisuudessa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat