Tuomas Keskimäki / Hiidenhauta

hiidenhautaPorilainen runoilija, sanoittaja ja muusikko tunnetaan synkkäsävyisistä runoteoksistaan ja sanoituksistaan. Mies on sanoittanut muun muassa Korpiklaanille sekä Jonne Järvelän soolotuotannolle. Kalevalaisen Runokielen Seuran varapuheenjohtajaa inspiroivat kirjoittamaan mytologia, surullisuus, pimeys sekä luonto. Uusimpana tuotoksena näkyy Youtubessa yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo, jossa Keskimäki toimii solistina. Kaaoszine sai miehen istumaan hetkeksi kahvin ääreen ja kertomaan kuulumisiaan.

Mitä elämääsi kuuluu tällä hetkellä Tuomas Keskimäki?

Tuomas: Elämääni kuuluu paljon kirjoittamista ja musiikkia. Korpiklaanilta on tulossa keväällä ulos uusi levy eli suurin osa teksteistäni on suuntautunut heille, ja myös pelkästään Jonnelle. Olen myös miettinyt uutta kirjaa mutta se on vasta ajatuksen tasolla. Monta asiaa on siis tekeillä, mutta minulla pysyy langat hyvin käsissä.

Minkälaisen kirjan olet ajatellut kirjoittaa seuraavaksi?

Tuomas: Minulla on aika paljon säilössä rakkausrunoja, joten mietin sitä teemana. Ehkäpä sellainen taskukokoinen rakkausrunoteos, joka olisi itselleni selvästi totutusta poikkeavaa,mutta se nähdään sitten. Menin naimisiin kaksi kuukautta sitten ja tämä avioliitto, sekä sitä edeltävä aika on inspiroinut minua kirjoittamaan rakkaudesta. Tietysti kirjoitan edelleen eniten synkällä teemalla varusteltuja tekstejä. Teksteissäni ovat voimistuneet ääripäät eli synkkyys ja rakkaus.

Miten sanoitusten tekeminen Korpiklaanille ja Jonne Järvelälle on sujunut?

tuomas_keskimakiTuomas: Yhteistyö heidän kanssaan toimii todella hyvin. Yleensä minä kirjoitan tekstejä valmiiksi ja lähetän niitä heille. He tekevät sitten sävellyksen sanoituksille. Hiidenhaudassa se menee toisinpäin eli valmistan valmiille sävellyksille sanat. Se ei tietenkään anna niin paljon vapautta, kun joutuu kirjoittamaan enemmän sävellyksen ehdoilla.

Lokakuussa julkaistu Hiidenhaudan ensimmäinen musiikkivideo Hiiden virsi on herättänyt mielenkiintoa. Kerro omin sanoin videosta.

Tuomas: Videon on tarkoitus olla biisin teemaan sopiva eli shamanistinen, synkkä ja ahdistava. Siihen ei kuitenkaan sisälly varsinaisesti mitään tarinaa, vaan ennemminkin tunnelmia. Video on hyvin meidän näköinen ja on vahvasti meidän omaa linjaa.

Hiidenhauta ei ole koskaan keikkaillut, miksi?

Tuomas: Emme ole yksinkertaisesti kokeneet, että hyötyisimme siitä vielä. Ajattelemme, että keikkailu on ajankohtaista sitten kun tiedämme, että kuuntelemassa on yleisö, jota aidosti kiinnostaa kuunnella meitä. Jotkut ajattelevat toimintatapamme olevan ehkä ylimielistä. Meistä olisi turhauttavaa mennä soittamaan känniselle yleisölle baariin, jota ei välttämättä edes kiinnosta koko yhtye. Itse ajattelen että musiikkimme on muutenkin sellaista, jota kuunnellaan yksin pimeässä ja meidän kuuntelijakuntamme on levittäytynyt niin moneen eri maahan, että koemme olevan tärkeämpää löytää ne oikeasti potentiaaliset kuuntelijat.Toisaalta olisi kyllä mahtavaa järjestää iltamat jossain vanhalla työväentalolla, jossa olisi soihtuja, pimeää ja yleisö, jota oikeasti kiinnostaa meidän musiikki.

Kiitos paljon haastattelusta!

Tuomas: Kiitos itsellenne ja oikein hyvää tämän ikuisen talven odotusta.

Haastattelu: Inka Mustonen

Kommentoi julkaisua