Tuomion Ruiske – Tuomion Ruiske

Tuomion Ruiske on vantaalainen, kahden kaverin vitsistä lähtenyt bändi, josta kumminkin kasaantui ”oikea” bändi. Punkkiahan tämä on isolla Peellä!

Tuomion Ruisketta kuunnellessa tulee arvostelijalle nostalginen olo. Bändin musiikki ja sanoitukset kun ovat täysin kuin 90-luvun pikkukylien punkbändien materiaalia. Anal Paprika, Jumalan Ruoska ja Hedelmäpommi tästä tulevat mieleen, näin muutaman mainitakseni. Bändin sanoitukset kertovat hyvistä reissuista, ihmisistä, elämäntavoista ja mielipiteistä. Musiikillisesti mennään suhteellisen keveissä tunnelmissa, ja biiseissä on varsin tarttuvia melodioita ja riffejä, varsinkin ”Me Hakataan Sut” -biisissä.

Soundillisesti mennään jossain kotistudion suunnalla: ei mitään erityisen hienoa, mutta ilmaisuun sopivat soundit. En tiedä varmasti, mutta rummut kuulostavat koneella tehdyiltä. Rummut toimivat muuten, paitsi pellit kuulostavat epäaidoilta. Sanoitukset vaihtelevat todella nerokkaasta riimittelystä äärettömän tökeröön hoilaamiseen. Varsinkin ”Satulanhaistelija”-biisissä laulut tulevat ”sinne päin”. Parhaimmasta päästä ne ovat taas ”Ranska On Paska Maa” -biisissä, jonka kertosäettä huomasin lauleskelevani ekan kuuntelen jälkeen. Niin, tosiaankin laulut, sillä ilmeisesti kaikki bändin neljästä jäsenestä hoitaa hoilaamista. Joukossa on oikeastaan yksi, joka hoitaa pestinsä hyvin, ja muut ovat kuin osassa Eläkeläisten biiseistä.

Olen Tuomion Ruiskeen kanssa kahden vaiheille: se on periaatteessa liian hyvä soitannollisesti ollakseen ”hupiprojekti” ja vokaalien suhteen vähän liian tökerö. Oli miten oli, kyllähän tätä jaksaa kuunnella useammankin kerran ja armottoman nostalgiaelämyksen takia nostan peukkua jannuille.

7/10

Kappalelista:
01. Me Hakataan Sut
02. Katusoittajan Unelmaa
03. Satulanhaistelija
04. Ranska On Paska Maa

http://www.mikseri.net/artists/?id=141776

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua