Tuplamäärä kappaleita muttei tuplasti parempi – arviossa Rockression uudelleenjulkaistu ”Rockressio”-albumi

Svart Records on innostunut julkaisemaan uudelleen vanhoja ja pieniä eriä painettuja EP:itä ja albumeja. Yksi viimeisimmistä julkaisuista on kotimainen Rockressio, joka seikkailee rockin ja progressiivisen rockin välimaastossa. Alkuperäinen EP sisälsi vain neljä raitaa, mutta uudelle julkaisulle on saatu neljä kappaletta lisää. Kappaleista kolme on tosin livevetoja EP:n kappaleista, ja ainoastaan yksi kappale on uusi tuttavuus. Näin ollen nuo neljä kappaletta tuntuvat ja kuulostavat vain lisätäytteelle.

Mitä tulee itse uusintapainoksen sisältöön, on se onnistunut säilyttämään hyvin Rockression karkean ja yksinkertaisen soundin. Jo aloitusraidasta saa hyvin käsityksen siitä, mistä tällä albumilla on kyse: suhteellisen kömpelöistä sanoituksista, jankkaavista kertosäkeistöistä ja monotonisesta melodiasta. Voin hyvinkin kuvitella, että jos Rockressio on ollut jonkun ensikosketus rokkiin, on se saattanut tämän yhtyeen takia jäädä myös viimeiseksi.

Vaikka albumi on kokonaisuudessaan melko mielikuvitukseton, pelastaa ”Curfew – Mixed Music Lotion” hieman instrumentaalisilla osuuksillaan. Valitettavasti ”Happy New Year” pilaa tunnelman epävarmalla ja kehnolla soundillaan. Kappale antaa Rockressiosta hyvin alkeellisen käsityksen, jota kitarasoolo kuitenkin vähän haihduttaa.

Rockression EP:tä painettiin aikanaan 200 kappaletta, eikä levyistä saatu myytyä puoliakaan. Tuohon aikaan bändien oli haastavaa saada itseään esille, mutta ei laihaa myyntisaldoa voi täysin sen piikkiin laittaa. Rockression nimetön albumi on kokonaisuudessaan suhteellisen mitäänsanomaton, eikä se juuri mieltä lämmitä. 70-luvun soundissa on toki omat hienot piirteensä, mutta edes se ei auta, kun kokonaisuus on näin haparoiva. Se hyvä puoli tässä julkaisussa kuitenkin on, että kun sitä vertaa nykypäivän rock-yhtyeiden levyihin, huomaa, miten rockin taso on nykyään paljon korkeampi.

Ehkä Rockression julkaisulle on kysyntää jossain nostalgisissa piireissä, mutta minä en sijoittaisi tähän albumiin ropostakaan.

2/10

Kappalelista:

  1. Nobody Ever Knows Nothing
  2. I’m Hungry, Ma!
  3. She Looks Like A Good Girl
  4. Curfew – Mixed Music Lotion
  5. Nobody Ever Knows Nothing (live)
  6. Happy New Year
  7. Curfew – Mixed Music Lotion (live)
  8. I’m Hungry, Ma! (live)

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit