Tuplen toinen sooloalbumi on kunnianosoitus kasarin kultasoundeille – arvostelussa Tuple Salmelan ”Welcome to Hell”

Kirjoittanut Tia Salmela - 2.7.2021

Tommi ”Tuple” Salmela on mies, joka ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Vuosi sitten Tuple julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa ”Wooden Boxin”, ja kesän kynnyksellä toukokuussa päivänvalon näki toinen sooloalbumi nimeltään ”Welcome to Hell”. Nyt on ainakin albumilla todella äijämäinen nimi, mutta miten on albumin sisällön?

”Welcome to Hell” menee suoraan asiaan ja iskee pöydälle albumin nimikkokappaleen, joka kumartaa erittäin vahvasti kasarirokin puoleen. Avausraita antaa jo maistiaisen siitä, mitä koko albumi tulee sisältämään. Myös seuraavana kuultava ”Hold on to Me” jatkaa kasarilinjoilla, mutta ottaa hieman kevyemmän näkökulman neonväriseen kasariin.

Raidalla kolme on ”1-2-3-4-Go”, jonka intro muistutta Sielunveljien ”Peltirumpu”-kappaleen rumpuintroa. Säkeistön alkaessa 1-2-3-4-Go” muuttuu enemmän hard rockiin suuntaavaksi. Sarvet pystyyn, tässä on kesän kovin biisi!

Rokkaavaa tunnelmointia tarjoaa puolestaan ”So Damn Cruel”, jonka koskettimet luovat tähän jopa pientä disco-fiilistä. Puolestaan ”Pride” on selkeä yleisönhuudatus-kappale, jossa kasarirokkivaikutteet kuuluvat varsin selvästi. Samoin on myös raidan kuusi ”Stay”-kappaleen kohdalla, jossa kitaran vingutukset yhdistettynä koskettimiin ja monitasoiseen lauluun luovat kasarirokille tyypillisen tunnelman. Myös ”Not Enough to Love Me” pysyy uskollisena tämän albumin kasariviboille.

”Welcome to Hellin” kahdeksantena kappaleena kuullaan ”Hiding in Plain”, joka laittaa kuuntelijan niskalihakset töihin. Jopa hitusen popahtavassa”Survivessa on vierailevana tähtenä Battle Beastista tuttu Noora Louhimo, jota ei kyllä aluksi meinanut tunnistaa laisinkaan. Joka tapauksessa Nooran ja Tuplen äänet sointuvat upeasti yhteen. ”Surviven” jälkeen kuultava ”Lies Grow Lies” sopeutuu loistavasti tämän albumin teemaan ja muiden tämän albumin kappaleiden mukaisesti koukuttaa kuuntelijansa tarttuvalla kertsillä.

Albumin 10 biisiä on vauhdilla selattu läpi ja on viimeisen kappaleen aika. ”Welcome to Hellin” päättävä ”Silver” on herkkä kappale. Toisin kuin muut tämän albumin raidat, ”Silver” ei ole ihan yhtä kasarinkatkuinen. Uskomattoman kaunis tapa päättää tämä albumi.

Verrattuna ”Wooden Boxiin” ”Welcome to Hell” on huomattavasti rokimpi albumi ja selkeästi tunnistettavissa Tuplen albumiksi. Albumin kappaleet kumartavat vahvasti kasarirokille. Kasarielementit ovat kuitenkin siitä vaarallisia, että soundista saattaa tulla ummehtuneen tuhnuinen. ”Welcome to Hellin” kohdalla ei onneksi ole tätä ongelmaa, vaan kasarielementeistä huolimatta soundi pysyy tuoreena. Kasarirokin ystävien on pakko ottaa tämä albumi haltuun!

8½ / 10

Kappalelista:
1. Welcome to Hell
2. Hold on to Me
3. 1-2-3-4-Go
4. So Damn Cruel
5. Pride
6. Stay
7. Not Enough To Love Me
8. Hiding in Plain
9. Survive
10. Lies Grow Lies
11. Silver

Tuple Official Facebookissa

Kirjoittanut: Tia Salmela