Turbonegro kahdelle keikalle Suomeen

Kirjoittanut Teemu Hakala - 2.1.2008

Norjalainen death punk -yhtye Turbonegro saapuu huhtikuussa kahdelle klubikeikalle Suomeen osana Volcom Tour Europe 2008 -kiertuetta. Maassamme huippusuosittu bändi nähdään kahden yhdysvaltalaisen lämppärin tukemana ensin Tampereen Pakkahuoneella 7. huhtikuuta ja heti seuraavana päivänä Helsingin Nosturissa.

90-luvun alussa perustettu Turbonegro ehti nousta kulttisuosioon, kunnes laulaja Hank Von Helvete päätti vuonna 1998 lopettaa bändin nousujohteisen uran huumeongelmien ja mielenterveydellisten syiden vuoksi. Vuosituhanteen vaihteen jälkeen Turbonegro teki menestyksekkään paluukiertueen ja onnistuneen comeback-albumin ”Scandinavian Leather”, jonka jälkeen yhtyeen ura on ollut yhtä nousua. Viimeisimpänä meriittinään Turbonegro julkaisi viime kesänä seitsemännen pitkäsoittonsa ”Retox”, joka nousi myös Suomessa viralliselle Top-40 -listalle. Muutamia viikkoja sitten bändin viisi ensimmäistä pitkäsoittoa ilmestyivät uudelleen masteroituna.

Edellisen kerran Turbonegro nähtiin klubikeikalla Suomessa syksyllä 2005, jolloin se esiintyi kahtena peräkkäisenä iltana loppuunmyydyllä Tavastialla. Viime kesänä bändi soitti myös Oulun Qstockin pääesiintyjänä.

Ennen illan Turbonegroa lavalle nousee kaksi yhdysvaltalaista yhtyettä, Comeback Kidin ja Strung Outin kanssa kiertänyt trash metallia ja punkrockia yhdistelevä VALIENT THORR sekä juuri Rolling Stone -lehden ”10 kiinnostavinta uutta bändiä” -listalle nostettu, Metallican lämppärinäkin nähty YEAR LONG DISASTER.

Sekä Tampereen että Helsingin konsertit ovat ikärajattomia, mutta molemmissa on täysi-ikäisille rajattu anniskelualue. Ovet aukeavat kumpanakin iltana klo 19.

Liput:

7.4.2008 Tampere, Pakkahuone – 35 euroa

8.4.2008 Helsinki, Nosturi – 39 euroa

Ennakkomyynti starttaa Tiketin ja Lippupalvelun toimipisteissä kautta maan alkaen 9.1.2008. Tiketistä on mahdollista ostaa molemmille keikoille perinteisten paperilippujen ohella myös tekstiviesti ja PDF -lippuja.