Turku Rockparkin ensimmäiset esiintyjät julki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.2.2021
Dynazty

Turku Rockpark on uusi raskaamman musiikin tapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa 16.-17.7.2021 idyllisellä Uittamon kansanpuiston ja Paviljongin alueella. Tapahtuma tavoittaa molempina festivaalipäivinä muutama tuhat raskaamman musiikin ystävää kahdella eri lavalla.

Tapahtuman ensimmäiset kiinnitykset on nyt julkistettu, ja ne antavat pientä esimakua siitä mitä ensi kesänä on luvassa. Mukana tapahtumassa ovat muuan muassa ruotsalaisen hard rockin kärkinimi Dynazty, ensi perjantaina toisen pitkäsoittonsa julkaiseva nahkahousuheviä tykittävä Tyrantti, genrerajoja ravisteleva kokeneiden metallikonkarien uusi rockrykmentti Trve Cvlt Clvb sekä Queenin ja nitroglyseriinin rakkauden hedelmäksikin tituleerattu ruotsalainen rokkipumppu The Hawkins. Kuusitoista yhtyettä on vielä julkistamatta, sillä kaksipäiväisen tapahtuman aikana kahdella lavalla koreilee yhteensä 20 bändiä sekä Suomesta että ulkomailta.

Festivaalin taustalla on joukko paikallisia toimijoita, joiden yhteisenä ajatuksena on lähteä elvyttämään Turun alueen musiikillista tarjontaa – ja juuri nimenomaan rokimpaan suuntaan. Kaikki sai alkunsa kun kuusi ystävää ostivat pienen ruokaravintolan juuri ennen koronapandemian alkua Turun keskustasta ja kesällä vuokravat laajennukseksi Uittamon Paviljongin tilat sen hetkisen ravintolyrittäjän ajauduttua konkurssiin.

Uittamon Paviljonki ja sen kaunis miljöö tarjoavat huikeat mahdollisuudet erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja vielä lähes Turun keskustassa. Alueella on aiemmin järjestetty muun muassa Ilmiö-festivaali, joten heräsi kysymys – miksi ei myös raskaamman musiikin tapahtumaa? Turusta on jo pitkään puuttunut oma rock festivaali, joten halusimme lähteä täyttämään tätä tyhjiötä. Ohjelmistosta vastaamaan pyysimme Heavy Metal Heart Agencya, jolla on monen vuoden kokemus musiikkitapahtumien järjestämisestä sekä ensikäden tieto myös raskaamman musiikin kentältä koskien nimenomaan musiikillista tarjontaa. Ajankohta uuden festivaalin rakentamiseen ei ehkä ole se kaikkein otollisin, mutta pienempänä tapahtumana meillä on mahdollisuus ja päättäväisin mielin tässä edetään. Tavoitteena kuitenkin on, että Uittamolla musiikki raikaa ensi kesänä kaikkia viranomaismääräyksiä noudattaen, Rockpark- tiimin edustaja Rami Laustola tiivistää.

Turku Rockpark julkistaa lisää esiintyjiä jälleen viikon päästä tiistaina 2.3. klo 10. Tapahtuman kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä. Ennakkoliput tapahtumaan myy Liveto.

Liput:
https://events.liveto.io/events/turku-rockpark-2021

Web:
www.rockpark.fi

Facebook:
www.facebook.com/turkurockpark

Instagram:
www.instagram.com/turkurockpark

FB event:
https://fb.me/e/3m1dQYgid

Luetuimmat

Uusimmat