Kuva: JanTryggPhoto

Turkulainen alt doom -trio Slowenya julkaisi kolmannen albumikokonaisuutensa ”The Wild Inevitable”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 17.4.2024

Albumi tuo esiin yhtyeen soundissa yhä enemmän elektronisen musiikin vaikutteita, ja albumin kolmas single ”Terminal Eclipse Of The Heart” on vahvasti Crosses– sekä Depeche Mode– vaikutteinen. Slowenyan keskeisin soundi on edelleen myrskyävissä matalavireisissä kielisoitinvalleissa, kelluvissa ambient-maailmoissa ja maalailevissa laulumelodioissa.

”Rumpali Timo Niskalan rooli biisintekijänä on kasvanut paljon. Ollaan kaikki hyvin laajalla skaalalla kiinnostuneita musiikista ja haluamme tuoda sen esiin myös ilmaisussamme. Tuntuu ettei Suomessa ole kovin montaa bändiä, joka tekisi tällaista soundia.” -Jan Trygg, laulu ja kitara

Teemaltaan ”The Wild Inevitable” käsittelee väistämättömien asioiden vastaanottamista sekä asioiden arvostamisesta elinajanodotteen puitteissa.

”Tähän albumikokonaisuuteen on nähty omasta mielestäni aiempaa enemmän vaivaa etenkin sovituksellisista näkökulmista. Upeaa päästää se käsistämme maailmalle.” -Tapani Levanto, basso

Slowenya keikkailee keväällä seuraavasti:
la 20.4.2024 Pori, KulttuuriKulma (Meara Klubi) w/ Craneium & Besra
pe 26.4.2024 Tampere, Bar Kotelo w/ Kihlat
la 27.4. Turku, Nirvana Bar w/ SARS & Haraamo

Kokoonpano:
Jan Trygg – vocal, guitars, synths
Timo Niskala – drums, ambients, synths
Tapani Levanto – bass

Slowenya on Turussa 2020 keväällä perustettu trio, jonka soundi koostuu raskaasta matalavireisten kielisoittimien äänivallista, ambient-äänimaailmoista ja kai’utetuista vokaaleista.

Slowenyan soundissa on kuultavissa vaikutteita yhtyeiltä Deftones, Depeche Mode, NIN ja Thou ja sen on sanottu edustavan genrejä doomgaze ja post-rock.

Tutustu bändiin lisää: Facebook, Instagram, Bandcamp