Turkulainen black metal -yhtye Malum näyttää uudella “Legion” -albumillaan kaapin paikan moderneille genrensä edustajille

Turkulainen  lähestyy toimitusta perinteisen black metalin voimin. Yhtye on vielä toistaiseksi tuntemattomasta syystä mennyt allekirjoittaneelta täysin ohi. Harmi, sillä Malumin materiaali on selkeästi lähtöisin sieltä mustan tähden kirkkaammasta sakarasta. Taikasanana levyn kohdalla lienee vahva 1990-luvun henki, joka näyttäytyy niin riffeissä, vokaaleissa kuin soundimaailmassakin. Vuodesta 2013 kasassa ollut bändi on ennen uutta “Legion” nimellä kulkevaa lättyä julkaissut pari täyspitkää ja kasan demo, EP ja split -julkaisuja.

“The Sun Devouring Dragon” avaa pelin perinteiseen black metal tyyliin. Riffit muistuttavat siitä, miltä black metalin kuuluu kuulostaa. Sexual Demonissa” on vanhan koulukunnan thrash -otetta. Days of Slaughter and Destruction tuo mukanaan kovasti kaipaamani trioliriffin ja -kompin. Loistavaa aloituskolmikkoa vasten Blessed by the Devil’s Blood jää hieman vaisuksi, joskin hyväksi kappaleeksi. Luciferian Legion muistuttaa tunnelmaltaan jopa hieman alkupään Dimmu Borgiria, mikä ei lainkaan ole hassumpi juttu. “Legion” huipentuu suomeksi runneltuun Ajattoman viisauden loisteessa -kappaleeseen, jonka majesteettinen pääriffi hakee vertaistaan. Yhtye osaa käyttää myös syntikkaa juuri oikeassa kontekstissa ja juuri oikean verran; riittävästi luomaan tunnelmaa, mutta herättämättä turhaa huomiota tai ryöstämättä tilaa kitaroilta.

“Legion” tekee kaiken produktiota myöten oikein; kitarat soivat kirkkaasti, mutta riittävän raa’asti. Rummut vyöryvät filleissä mukavasti tuomiopäivän edellä ja vokaalit ovat vanhaan kunnon tyyliin takakireää raakkumista, jota myös olen jo hieman kaipallut. “Legion” on juuri sopivan pituinen albumi, juuri sopivan vaihtelevine kappaleineen. Malum menee heittämällä tällä lätyllä tämän hetken kiinnostavimpien suomalaisten black metal -bändien joukkoon ja vuoden parhaimpiin julkaisuihin.

8/½

Kappalelista:

1. The Sun Devouring Dragon / Manifest Malum
2. Sexual Demon
3. Days of Slaughter and Destruction
4. Blessed by the Devil’s Blood
5. Luciferian Legion
6. Ajattoman viisauden loisteessa

Malum Facebookissa

Kommentoi julkaisua