Turkulainen blackgaze-bändi Einvigi julkaisi toisen singlen ja musiikkivideon tulevalta debyyttialbumilta

(c) Juha Kurri

Turkulainen blackgaze-bändi julkaisi toisen singlen ja musiikkivideon ”Soturin Uni”. Kappale on esimakua tulevalta ”Sielulintu”-albumilta, joka julkaistaan 11.12.2020 Inverse Recordsin kautta. Bändi kommentoi:

”’Soturin Uni’ oli albumin ensimmäinen valmis kappale ja loi vahvasti pohjaa sille, miltä albumikokonaisuus tulisi kuulostamaan. Kappale kertoo tarpeeksi taistelleen ihmisen hartaasta toiveesta päästää irti ja siirtyä ikuisuuteen, osaksi luonnon kauneutta. ’Soturin Uni’ käsittelee albumin kantavaa teemaa, miten unen ja todellisuuden raja on häilyvä.

Kappaleen musiikkivideon kustannuksia varten luotiin keväällä joukkorahoituskampanja Indiegogossa, jossa yhtye keräsi kiitettävästi tukea. Tavoitetta ei kuitenkaan aivan saavutettu ja näin kunnianhimoisen projektin visioista jouduttiin luopumaan. Toteutuneen videon kuvasi kesäkuussa yhtyeen kitaristi/laulaja Petteri Granberg, ollessaan vaeltamassa Muotkatunturin erämaassa, Norjan rajan tuntumassa. Videolla pääseekin ihailemaan keväisen ja tulvivan lapin maisemia, jotka heijastelevat hyvin sanoituksen teemoja.”

Kommentoi julkaisua