Turkulainen blackgaze-yhtye Einvigi julkaisi uuden kappaleensa ”Sielulintu”

Turkulainen blackgazea esittävä on julkaissut ensimmäisen näytteen tulevalta debyyttialbumiltaan. Kappale on nimeltään ”Sielulintu”, ja se toimii nimikkokappaleena bändin debyyttialbumille. Levyn ilmestymispäivä on 11. joulukuuta.

Yhtye kuvailee kappalettaan:

”’Sielulintu’ on Einvigi-yhtyeen ensimmäinen single sekä debyyttialbuminsa nimikkokappale. Sen alkusävelet ovat saaneet alkunsa jo vuonna 2009, mikä kertookin yhtyeen pitkäjänteisestä työstä soundinsa parissa. Kappale heijastelee kattavasti albumin kokonaisuutta, kevyestä tunnelmoinnista aina mustemman metallin pariin, kertoen tarinaa suomalaisen muinaisuskon yhdestä symbolista, sielulinnusta. Se on inspiroinut lukuisia taiteilijoita kautta aikojen ja yksi tunnetuimmista teksteistä lienee Zacharias Topeliuksen runo ’Varpunen jouluaamuna’ vuodelta 1859″.

Yhtye allekirjoitti sopimuksen debyyttilevyn julkaisusta tämän vuoden kesällä kotimaisen Inverse Recordsin kanssa. Levyn on nauhoittanut ja tuottanut yhtye itse, ja sen on miksannut Severi Peura (Sisare ja Severi Peura & Selvänäkijät). Albumin masteroinnista vastasi Jaime Gomez Arellano, joka tunnetaan yhtyeistyöstä mm. Ghostin ja Paradise Lostin kanssa.

Kommentoi julkaisua