Turkulaiselta proge-yhtye Sisarelta uusi single ja musiikkivideo

Turkulainen proge-rock-yhtye Sisare julkaisee tammikuussa toisen albuminsa ”Leaving the Land”. Tulevasta albumista esimakua antaa ensimmäinen videosingle ”Geno”, joka on groovaavan psykedeelinen avaruusmatka kohti unelmien toteuttamista.

Voit katsoa Otto Heikolan ohjaaman ja Side Stories Oy:n tuottaman videon tästä:

“Amerikkalaisen astronautin Eugene Cernanin (1937-2017) elämänasenne ja saavutukset saivat pohtimaan, mihin kaikkeen ihminen pystyy jos hän omaa tarvittavan asenteen. Cernanin tarina muistuttaa, että unelmia tavoitellessa vastoinkäymisiä tulee ja sattuma puuttuu peliin usein. Kysymys on lopulta siitä, mistä kaikesta olet valmis luopumaan ja mitä kaikkea olet valmis sietämään saavuttaaksesi itsellesi kaikkein merkityksellisimpiä asioita.”

Sisaren tuleva albumi tutkii maailmankaikkeutta useasta perspektiivistä sukeltaen muun muassa ajan käsitteeseen, egon kuolemaan ja eskapismiin. Albumin jokainen teos on tarina ja matka, jossa välillä jäädään tutkimaan rytmillisiä ulottuuvuksia, välillä herkistytään olevaisen äärellä ja välillä rouhitaan fuzz pohjassa kohti maailmanloppua – tai alkua. Metallimenneisyyden kaiut nostavat edeltäjäänsä (”Nature’s Despair”) vähemmän päätään, ja psykedeeliset ulottuvuudet vievät kuulijan aiempaa progressiivisemmalle matkalle. Sisaren maalaileva tunnelmointi ja post-rock-henkiset kitarasovitukset kuljettavat tarinoiden läpi ja laulun kanssa yhdenvertainen melodisen kuljetuksen väline on kitara.

“Sisare antaa mahdollisuuden etsiä syviä ulottuvuuksia ja pitkiä kerronnan kaaria, mutta poistaa keinon käyttää kosketinsoittimia. Tämä haastaa tekemään kahden kitaran sovituksia aina uusista näkökulmista, ja jokainen sävellys on sen vuoksi itsellenikin aina uusi tutkimusmatka taiderockin ytimeen.”

Yhtyeessä vaikuttavat:

Severi Peura – Kitara, laulu
Rauli Elenius – Rummut
Hermanni Piltti – Basso
Timo Lehtonen – Kitara

”Leaving the Land” -albumin vinyylipainosta joukkorahoitetaan Indiegogossa. Albumin on äänittänyt, tuottanut ja miksannut Severi Peura ja masteroinut Jaime Gomez Arellano (Ghost,Paradise Lost, Ulver, Electric Wizard).

”Leaving the Land” julkaistaan perjantaina 19.1.2018 ja levyjulkkareita juhlitaan Turussa TVO:lla lauantaina 10.2.2018.

Sisare-yhtyeen säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja, turkulainen musiikkituottaja Severi Peura on tullut viime aikoina tutuksi myös Severi Peura & Selvänäkijät -projektistaan.

Voit tutustua Sisare-yhtyeeseen lisää kotisivuilla ja Facebookissa.

Kommentoi julkaisua