Turmion Kätilöistä sekä Tarotista tutun Janne Tolsan Epik Piken esikois-ep nyt ulkona

Turmion Kätilöiden ja Tarot-yhtyeen sävellysosastolta ja syntetisaattoreiden takaa tuttu Janne Tolsa on julkaissut tänään pöytälaatikossa muhineet pop-sävelmät Epik Pike -nimisen projektin muodossa. Voit kuunnella EP:n kokonaisuudessaan tästä:

Tolsan kappaleet sanoitti hänen hyvä ystävänsä, 1970-luvulla suosiota nauttineesta Finnforest-yhtyeestäkin tuttu lauluntekijä Pekka Tegelman. Koko projekti konkretisoitui, kun siihen löytyi tulkitsijoiksi Kuopiosta nuori ja kirkaskurkkuinen Pinja Pitkänen sekä Black Light Discipline -yhtyeen kitarasankari Joonas Pulkkinen.

– Nyt kun siunautui vähän ylimääräistä aikaa ja löytyi kovat ammattilaiset avuksi, niin sain vietyä tätä projektia toiselle levelille. Nää biisit on sen verran hitaampaa ja popimpaa, ettei ne välttämättä olis Turmion Kätilöiden ohjelmistoon ollut sopivia, joten ajattelin tehdä kokonaan uuden projektin tätä varten.
– Osa biiseistä on sävelletty melkein keskiajalla, eli tovin nuo on pyörinyt tuolla kovalevyn syövereissä jatkotuotantoa odotellen. Kiitos ja kumarrus kohtalolle, zaludo!, Janne Tolsa kertoo tyytyväisenä.

– Toivottavasti kaikki kuuntelijat nauttivat saman verran näistä biiseistä kuin minä nautin tästä kokemuksesta. Kiitos Jannelle siitä. Vaikka tulevaisuus onkin vielä auki, odotan sitä innolla, laulaja Pinja Pitkänen lisää.

Perjantaina 18. toukokuuta 2018 kaikissa johtavissa digitaalipalveluissa julkaistavan ”The Big Picture” -ep:n visuaalisen ilmeen on taiteillut Tuomas Rytkönen.

Kommentit