Turmion Kätilöt aktivoituu: luvassa tukku festarikeikkoja sekä uusi albumi syyskuussa

Kuva: Susanna Raitamaa

Kotimainen industrial metal -yhtye Turmion Kätilöt aktivoituu kesällä soittaen tukun keikkoja eri festareilla. Yhtye on aloittanut valmistelemaan materiaalia tulevaa ”Universal Satan” -nimistä albumiaan varten, jonka julkaisu tulee tapahtumaan syyskuussa. Voit lukea yhtyeen julkaiseman virallisen tiedotteen tästä:

”Viime syksynä Turmion Kätilöissä tultiin siihen tulokseen että 14 vuotta toisilleen sekä yleisölle vittuilua on aivan tarpeeksi. Yhtye oli ajautunut siihen tilanteeseen että nyt olisi oikea aika alkaa tutustumaan paremmin vaimoihinsa ja perheisiinsä. Disko ei sovi aikuisille miehille ja yhtye alkoi olla jo hyvä esimerkki tästä. Näin ollen vuoden lopussa laitettiin pillit naulaan ja sovittiin että ne pysyvät siellä. Ainakin toistaiseksi.

Nyt on kuitenkin päässyt tapahtumaan niin että yhtyeen kahdeksas diskoalbumi, ”Universal Satan”, on alkanut kuin varkain syntymään ja sen ensimmäinen single, ”Sikiö”, kuultiin juuri äsken Radio Rockilla. Albumi ilmestyy kauppojen hyllyihin 14.9.2018 ja tuo äsken radiossa kuultu ensimmäinen single on saatavissa digidigikaupoissa jo tämän viikon perjantaina. Sikiö -singleen kuvataan parhaillaan videota joka julkaistaan toukokuun loppupuolella. Albumilta lohkaistaan vielä toinenkin single videon kera elokuussa.

Tulevana kesänä Turmion Kätilöt esiintyy useilla rockfestivaaleilla. Niistä mainittakoon tässä vaiheessa mm. Rockfest, Nummirock, Tuska, John Smith, Saarihelvetti ja Dark River Festival. Edellä mainittu luettelo päivittyy koko ajan. Syksyllä levyn julkaisun jälkeen yhtye lähtee koko Suomen kattavalle maailmankiertueelle jonka ensimmäiset keikat ovat 28.9. Tallinnassa, 29.9. Pietarissa ja 30.9. Moskovassa. Kiertueen loput päivämäärät ja paikkakunnat paljastetaan kesän jälkeen.

Turmion Kätilöiden kaksi vuotta sitten lanseeraama ”Pimeyden Morsian -maailman paras bändiolut” on valittu ensimmäisenä suomalaisena bändikaljana Alkon vakiovalikoimaan ja sitä löytyy heinäkuusta alkaen kaikista Suomen viinakaupoista. Tästä innostuneena yhtye on pannut toisenkin oluen joka on rukiinen American Pale Ale ja on saanut nimekseen ’DISCOAPA -ja niinhän minä discoankin’. DISCOAPAn ensimmäinen koe-erä on jo pullotettu ja sen saatavuudesta tiedotetaan lähiaikoina.

Ette te niin vaan meistä eroon pääse.

rakkaudella,
Turmion Kätilöt”

Kommentit