Turpaanvetoa Memoremainsin videolla – uusi sinkku ”Bring It On” ulkona, katso bändin livestream tänään

Pohjanmaalta ponnistava ja mukaansatempaavaa diskoheviä junttaava Memoremains ilostutti aktiivista seuraajakuntaansa muutama kuukausi sitten ilmoittamalla, että yhtyeen debyyttilevy ”The Cost Of Greatness” ilmestyy vielä tulevana syksynä. Ensimmäisenä singlenä julkaistiin lukuisille Spotify-listoillekin noussut tarttuva ”Pounding Heart”, ja tänään tamppaus saa jatkoa: uusi single ”Bring It On” löytyy nyt kaikista suoratoistopalveluista. Kappale itse syntyi juuri siten kuin parhaimmat biisit yleensäkin; ”Bring It On” oli onnekas, kenties nerokaskin vahinko. Kosketinsoittaja Mikko Kujanpää kertaa tapahtumia ja jatkaa:

”Vuodenvaihteessa tulevan levyn biisijärjestys oli jo melko varma, mutta loppiaisaattona päässäni alkoi yllätyksekseni soida tämän biisin kiipparimelodia. Siitä aistiutui heti sellainen pumppaava pään nyökytys, että halusin sen jatkuvan koko biisin läpi. Pienen demottelun tuloksena oli se, että levylle tuli selkeä sinkkubiisi!

Laulu ei lepää laakereillaan ja se rullaa koko ajan eteenpäin päättäväisesti. Vahinkoja sattuu, ja tämä oli positiivinen sellainen! Tunnelmaltaan biisi eroaa meidän muusta tuotannosta mm. siten, että tässä ei ole haettu niin ’koskettavaa’ tai ’eeppistä’ sävelkulkua, vaan pikemminkin sitä turpaanvetoa!”

Memoremainsin laulaja Johanna Ahonen taikoi biisiin niin ikään muusta tuotannosta erilaisella energiallaan erottuvat sanat – avainsanoja ovat sisu, iskevyys ja uhoaminen. Ahonen kuvailee biisiä seuraavasti:

”Viimeaikaiset julkaisumme ovat olleet ainakin lyriikoiltaan melko vakavia ja pohdiskelevia, mutta tästä sävellyksestä tuli selkeästi kevyempi fiilis – jo biisin demo oli musta tosi iskevä ja tarttuva. Kappaleessa oli positiivista uhoa, joka vaatii rinnalleen iskevää lyriikkaa. Biisin nimeksi ja eräänlaiseksi iskulauseeksi päätyi lopulta Aleksin kynästä peräisin oleva ’Bring It On’. Jos kuvailisin kappaletta yhdellä sanalla, se olisi sisu. Haasteet selätetään vaikka vastaan tulisi mitä tahansa ja vaikka kukaan muu ei uskoisi onnistumiseen.”

Bring It On” -sinkun turpaanveto ei jää pelkästään kappaleen menevyyden ja tappeluun haastavien lyriikoiden tasolle, vaan Tomi Salmisen ohjaamalla upealla musiikkivideolla annetaan köniin kunnolla – naisten toimesta. Kitaristi Aleksi Mäkelä kertoo:

”Videolla haluttiin tuoda näkyviin kappaleen sisukkuutta, ja nopeasti tulikin ajatus jonkinlaisesta urheilusuorituksesta – lopulta päädyttiin nyrkkeilyteemaan. Videota työstettäessä meille tuli kuitenkin paljon vastoinkäymisiä. Suunnitelmia jouduttiin muuttamaan moneen kertaan, lähinnä tämän koronatilanteen takia. Alun perin meidän oli tarkoitus kuvata video Helsingissä, mutta Uudenmaan sulkemisen takia kuvauspaikkaa jouduttiin vaihtamaan, ja oikeastaan koko työryhmääkin. Onneksi olimme ajoissa kuitenkin asialla, ja video saatiin lopulta valmiiksi hyvissä ajoin. Ympärille saatiinkin kasattua tosi innokas ja motivoitunut porukka.”

Katso video tästä:

Memoremains juhlistaa singlejulkaisua tänään perjantaina livestream-keikalla, jonka voi katsoa yhtyeen YouTube-kanavalla kello 19 alkaen. Lisäksi bändi on näillä näkymin nähtävissä elokuussa livenä kahdesti. Keikkapäivät ovat:

14.8. Kultainen Kulaus, Seinäjoki
15.8. Pub Juoma, Jyväskylä

Memoremains on:
Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

https://www.facebook.com/memoremainsband/
https://www.instagram.com/memoremains/
https://twitter.com/memoremainsband

Kommentoi julkaisua