Turun kaupunki kehottaa perumaan kesän massatapahtumat

JVG @ 2019, Kuva: Eevamaija Virtanen

Turun kaupunki on kehottanut peruuttamaan kesä- ja heinäkuulle suunnitellut massatapahtumat. Kaupunginhallitus päätti, että tapahtumat vapautetaan maavuokrista ja muista maksuista. Lisäksi jo suoritetut maksut palautetaan.

Näin ollen eletään jännittäviä aikoja tuolle ajanjaksolle sijoittuvien Ruisrockin ja loppuunmyydyn Punk In Drublic- punkfestivaalin osalta, jossa esiintyjiksi on kiinnitetty muun muassa Pennywise, NOFX ja Face to Face. Myös -festivaali on määrä järjestää heinäkuun loppupuolella.

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä kertoi Ylelle, että kaupungin kehotukset on otettu vakavasti ja päätös festivaalin kohtalosta tulee lähipäivinä. Down By The Laiturin promoottori Henri Kulmala kommentoi seuraavaa:

”Tapahtumajärjestäjien täytyy mennä Suomen viranomaisten sääntöjen mukaan. En ymmärrä, että yksi kunta tai kaupunki vetää mattoa alta valtiolta. Olisi tärkeää, ettei nyt tehdä mitään ennenaikaisia huonoja ratkaisuja. Ongelmahan tässä on se, että tiedot viruksesta muuttuvat jatkuvasti. Me odottelemme ja menemme sääntöjen mukaisesti.”

Kommentoi julkaisua